“Bét Sálom Zsinagóga – קהילת בית שלום” venue bejegyzései.

 • 10:00
  Bét Sálom sportnap - 2018 Program:1. Hitközségek közötti asztalitenisz bajnokság.2. Egészséges élet minikonferencia. Idén is szeretettel várunk a BS sportnapra! FELHÍVÁS:Ha jól tudsz asztaliteniszezni, gyere el és képviseld a közösségedet (templomkörzet, hitközség) az asztalitenisz bajnokságon!Remek alkalom egy megmérettetésre a jövő évi Maccabi Európa Játékok (European Maccabi Games – EMG) előtt!Főnyeremény: kültéri pingpong asztal a nyertes által megnevezett szervezet számára. A bajnoksággal párhuzamosan tartunk egy minikonferenciát egészséges élet témakörben. Ennek célja, hogy megmutassuk a rendszeres mozgás előnyeit, kedvet csináljunk a heti rendszerességű sportoláshoz és segítsünk az amatőr sportolóknak, hogy minél eredményesebbek legyenek. A minikonferencia társszervezői:- Maccabi VAC Hungary Atlétikai szakosztály,- BS gerincgimnasztika - Nádai Kriszti. Előadások témái (még nem végleges):- élménybeszámoló Eilat maratonról,- A Maccabi Atlétikai Szakosztály bemutatása,- légzéssel...
 • 18:00
  Eti Ruso ismét Magyarországon tölt néhány napot és december 7-én ismét velünk imádkozik, a Bét Sálom zsinagógában. Sőt!December hónapban a Köz-mű (Köztünk élő művészek) képkiállítás sorozat keretében Eti festményeiből látható lesz egy válogatás. A pénteki kiddus alatt ő mondja a dvár Tóra első felét és Brüll Gyuri tanítása után együtt nyitják meg a kiállást. Mind a találkozóra, mind az egész hónapban megtekinthető kiállításra szeretettel várjuk a Bét Sálom tagjait és minden érdeklődőt!
 • 14:00
  Bét Sálom ZsinagógaHanukai gyermek program 2018. december 2. vasárnap ---> 14:00-17:00 13.00: ajtónyitás:14.00-től Vadas Anna kézműves programja, - hanukia és dísz készítés.Ezzel párhuzamosan, - ha igény van rá -: meseolvasás.(önkénteseket és hanukai meséket várunk!)Kb. 16.15-től KAHOOT vetélkedőközben, kb 16.40 - első gyertya meggyújtása egy olyan hanukiában, amit dr. Fonó Gábor és Jávor Judit újított fel és tette csodaszéppé. Nincs sztárvendég, nincs kamarazenekar és nincs politikus sem, csak mi... no meg zene, fánk és barátság... Közben felnőtteknek:14.30-tol tanulás az imákról és a szokásokról. Mindenkit szeretettel várunk!BS
 • 18:00
  A BÉT SÁLOM kiddus vendége lesz Igaz Dóra, akinek a legújabb regénye, mind témaválasztásában, mind érzelmekben megbolygatta a honi könyvpiacot. Milyen a könyv?Zsidó és magyar. Felnőtt és gyermek.A ki nem beszélés árnyéka. De erről majd inkább ő mesél... az ima kezdete: 18.00, utána kiddus A könyv itt kapható: https://www.pagony.hu/egy-fiu-a-csapatbol És 3 recenzió: https://www.pagony.hu/tenyleg-igy-banunk-egymassal https://olvassbele.com/2018/10/04/emlekezesterapia-igaz-dora-egy-fiu-a-csapatbol/ https://hintafa.blog.hu/2018/10/30/igaz_dora_egy_fiu_a_csapatbol Várunk szeretettel! a szerző és a közösség
 • 08:00
  Elul hónap elsején fújjuk meg az ősi hangszert, a sófárt. Erre első alkalommal 30 nappal az újév előtt kerül sor. Az ima 8-kor kezdődik... Várunk szeretettel!
 • 17:30
  Elmeséljük, merre jártunk, kikkel találkoztunk, milyen élményeink voltak. Sok sotó és egy előzetes a készülő dokumentumfilmből.
 • 18:15
  A Bét Sálom zsinagóga új programsorozatának első eseménye az iszlám hitről, gyakorlatról, közösségről, kapcsolatokról szól. Meghívott vendég: dr. Ábdul-Fatah Munif hitoktató. ISZLÁM Hit, gyakorlat, közösség és kapcsolatok.Előadó: dr. Ábdul-Fatah Munif hitoktatóAz előadás helyszíne:Bét Sálom zsinagóga 1114-Budapest, Károli Gáspár tér 5.Időpontja:2014. május 13. (kedd), 18.15.
 • 19:00
  A nők és a zsidóság viszonyáról Radnóti Zoltán, a Bét Sálom zsinagóga és Darvas István, az OR-ZSE zsinagógájának rabbija tart 4x5 perces előadásokat, és várja egy kötetlen beszélgetésre a hallgatókat március 1-én, 19 órakor. A 4 rész: 1. Nők a saját birodalmukban - zsinagógai szeparáció (mehice) 2. Nők a közösségben (a minjenben) 3. Nők a parancsolatokban (micvákban) - pl. tfilin / tálit / luláv, stb 4. Nők a gyászukban - káddis A program során 4 x 5 perces előadások lesznek felváltva és a végén 20 perc kérdés a hallgatóságtól. Majd utána szabad beszélgetés, kávé, tea, ismerkedés. Az előadás időpontja: 2014. március 1. (szombat), 19.00. (Előtte 18.45-től kezdve tartjuk a Hávdálát, a Szombat kimenetelének ünnepét.) Helyszín: Bét Sálom zsinagóga, Budapest, Károli Gáspár tér 5.
 • 18:00
  Mikor és hogyan kezdhetünk el a vészkorszakról beszélgetni a gyermekeinkkel? A Bét Sálom zsinagóga szabadegyetemének következő programján Dr. Ritter Andrea pszichológus beszél a kérdésről. A holokauszt emlékév kapcsán a Bét Sálom zsinagóga segítséget kíván nyújtani a családok számára, hogy legszűkebb környezetükben hogyan és mikor érdemes át- és végig tudják beszélni a szörnyű történelmi eseményeket a gyerekekkel. A beszélgetésen dr. Ritter Andrea klinikai szakpszichológus és mediator tanácsai hallhatók január 25-én, szombaton, 18 órakor. "Mélyen hiszek, hogy nincsenek vesztesek az életben, legfeljebb veszteségek, amelyeket ha megértünk és kezünkbe veszünk, nyereséggé formálhatjuk őket." – mondta Ritter Andrea. A közel egy órás előadást egy kötetlen beszélgetés követi. Az előadás időpontja: 2014. január 25. (szombat), 18.00. óra. Az előadás helyszíne: Bét Sálom zsinagóga 1114-Budapest, Károli Gáspár tér 5.
'; else echo ''; ?>