Saját fejlécképed cseréje
Feltöltés
mazsjdc
Saját fejlécképed cseréje
A felhasználói fiókstátusza: Jóváhagyott

Ez a felhasználó még töltötte ki rendesen a profilját.

Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány
Csomó Shaul Taly
1075 Budapest, Síp u. 12.
+36 1 888 9400

Vízió

Az 1991-ben alakult JDC-MAZS Alapítvány az American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezete. A független és politikamentes alapítvány célja: tartalmas zsidó közélet, erős és összetartó közösség, lelkes és elhivatott egyének, azaz az aktív, önálló és gondoskodó zsidó civil társadalom megerősítése.

Misszió

Az American Jewish Joint Distribution Committee, JDC a világ vezető zsidó humanitárius szervezete 1914 óta. Hitvallása: Minden zsidó ember felelős a másikért, és a közösségnek fel kell karolni a bajba jutott embereket világszerte, hovatartozástól függetlenül.

A hazai szervezet azonos szellemben tevékenykedik. Küldetése kiterjed a holokauszt-túlélők és a rászoruló zsidó családok gondozására, a zsidó közösségi élet gazdagítására, a hagyományok és kultúra megőrzésére, és nem korlátozódik a zsidó emberek felkarolására, és a zsidó közösség építésére. Gyorssegélyt és hosszú távú fejlesztési támogatást nyújt világszerte a természeti katasztrófák vagy háborúk sújtotta lakosságnak. Hazánkban az egészségvédő és humanitárius programjaik szélesebb társadalmi rétegekhez, kiemelten a leszakadó régiókban élőkhöz szólnak.

Tevékenység

A JDC-MAZS Alapítvány szerteágazó feladatpalettája három fő területre koncentrálódik - Szociális támogatás, Közösségépítés és Általános Humanitárius Programok. Tevékenységeik egymást átfedve, áthatva járulnak hozzá a misszióban lefektetett céljaik megvalósításához.

A támogatási rendszer alapja az adott személy/család igényeire szabott, egyéni szolgáltatáscsomag. Egy évben közel 6000 embernek nyújtanak segítséget. A közösségépítés területén a kor követelményeihez rugalmasan és kreatívan alkalmazkodó programjaik és projektjeik jelentik az egymás és a közösség iránti nyitottságot, elkötelezettséget. Közösségépítő programjaik nemzetközi hírnévnek örvendenek. 

Programok

Az alapítvány a hazai zsidó közösségért dolgozó, a nyitottság és együttműködés iránt elkötelezett, politikamentes, nemzetközi szervezet. Tevékenysége igen sokrétű. A szociális, közösségépítő, egészségmegőrző és humanitárius területeken működő, úttörő jellegű programjai  ̶  Holokauszt Túlélők Programja, Bálint Ház, Szarvasi Tábor, Judafest Utcafesztivál és Zsidó Filmfesztivál (ZSIFI), Intergenerációs Program, Jaffe Zsidó Családsegítő Szolgálat, Női Egészségmegőrző Program, Narancsliget Adományközpont, Mozaik Zsidó Közösségi Hub  ̶ mintául szolgálnak a non-profit szféra többi szervezete számára.