Saját fejlécképed cseréje
Feltöltés
maccabi
Saját fejlécképed cseréje
A felhasználói fiókstátusza: Jóváhagyott

Ez a felhasználó még töltötte ki rendesen a profilját.

Jusztin Ádám elnök

 

A Maccabi VAC Magyarország egyetlen zsidó sportegyesülete. Célunk a sport megszerettetése és a sporton keresztül a zsidó identitás fejlesztése, éppen ezért számos sportolási lehetőséget kínálunk a sport kedvelőinek. Egyesületünkben többféle, és különböző korcsoportú szakosztály működik: tenisz, lovaglás, torna, atlétika, tájfutás, kosárlabda, futsal és vízilabda. Partneri együttműködésünk révén pedig még az izraeli harcművészet, a krav maga gyakorlására is van lehetőség.

A sportolók mellett figyelmet fordítunk arra is, hogy rendszeresen szervezzünk olyan közösségi eseményeket, ahol kisgyerekek és felnőttek egyszerre kedvüket lelhetik különböző sportok gyakorlásában. Évente több alkalommal sportversenyek, bajnokságok, bemutatók, ünnepi programok szórakoztatják a sportkedvelő családokat. Ezeken az eseményeken ráadásul további sportok kipróbálásra is lehetőséget adunk. Népszerű a poha-rak készségfejlesztő játékunk, de sokan szívesen választják az asztaliteniszt, a sakkot vagy éppen a tollast is.

Legnépszerűbb programjaink közé tartozik a májusi Maccabi Sportnap, illetve a Budapest zsidó negyedében, a mindig júniusban megrendezésre kerülő Fun Run közösségi futóverseny, ahol a részvevők kedvenc zsidó szervezetüket támogathatják a regisztrációs díj megfizetésével.

A kiemelkedő atlétáknak részvételt biztosítunk olyan nemzetközi sporteseményeken, mint az Izraelben négy évente megrendezésre kerülő Maccabi Világjátékokon, vagy a mindig más színhelyű Maccabi Európa Játékokon.

2015. novemberében, az Európai Maccabi Szövetség kongresszusán került sor a 2019-es Maccabi Európa Játékok helyszínének kiválasztására. Ennek során a Maccabi tagországok Budapestet szavazták meg a következő Maccabi Európa Játékok helyszínének. Az akkor már több, mint 110 éves Maccabi VAC lesz az első Kelet-európai ország, amely a köznyelv szerint zsidó „olimpiát” szervez. Ezzel is méltó emléket állítva történelmünk kiemelkedő magyar zsidó sportolói számára.

Bővebben itt olvashattok az eseményről:

Weboldal: http://emg2019.hu

Facebook: https://www.facebook.com/emgbudapest2019/

Twitter: https://twitter.com/EMGBudapest2019

Instagram: https://www.instagram.com/emgbudapest_2019/

Youtube: https://www.youtube.com/user/maccabihungary

 

Hazánk egyetlen zsidó sportegyeselüteként szeretettel várunk minden sportolni vágyó érdeklődőt!

 

Elérhetőségeink:

Weboldal: www.maccabi.hu 

Facebook: https://www.facebook.com/hungary.maccabivac 

Youtube: https://www.youtube.com/user/maccabihungary