Saját fejlécképed cseréje
Feltöltés
haver
Saját fejlécképed cseréje
A felhasználói fiókstátusza: Jóváhagyott

Ez a felhasználó még töltötte ki rendesen a profilját.

Haver Informális Zsidó Oktatási Közhasznú Alapítvány
Dés Júlia
Informális Oktatás
Dés Julcsi, Neumann Péter
ügyvezető, koordinátor
+36 30 2225559

A „haver” szó héberül és magyarul is ugyanazt jelenti. A Haver Alapítvány önkéntes oktatóstábja elsősorban középiskolásoknak és egyetemistáknak tart interaktív órákat informális oktatási eszközökkel a zsidóság témájában. Foglalkozásaink olyan specifikus témákra épülnek, mint a zsidó identitás, zsidó kultúra és tradíció, zsidó történelem, holokauszt, zsidó vallás és közösségek.

 

A Haver Alapítvány központi értéke a világ sokszínűségébe  és a minden embernek kijáró tiszteletbe vetett hit.

Oktatási anyagainkkal, foglalkozásainkkal mindig a párbeszéd  megteremtésére és elősegítésére törekszünk, valamint arra, hogy  a résztvevők szabadon oszthassák meg a vallás és a kultúra  területén szerzett tapasztalataikat, élményeiket, ezzel is  hozzájárulva a sokszínűség mint össztársadalmi érték átéléséhez  és elsajátításához. 

 A Haver Alapítvány hisz abban, hogy valós tanulás csak  párbeszéd segítségével történhet, tapasztalás és aktív  részvétel útján.

Foglalkozásaink egyik fő célja, hogy a fiatalok érthető, érdekes és könnyen hozzáférhető módon szerezzenek és osszanak meg zsidósággal kapcsolatos ismereteket. A foglalkozások során szituációs játékokkal, gondolatébresztő gyakorlatokkal, moderált vitával és videofilmekkel igyekszünk segíteni a résztvevőknek, hogy egymás véleményére nyitottan, minél több új információval térjenek haza.

Évente megközelítőleg 4000 diákhoz és tanárhoz jutunk el a középiskolákban és a különböző fesztiválokon, valamint kulturális eseményeken való jelenlétünkkel. A diákokkal való közvetlen munka mellett konferencián és akkreditált tanártovábbképzéseken is tartunk előadásokat, műhelyfoglalkozásokat.