Saját fejlécképed cseréje
Feltöltés
centropa
Saját fejlécképed cseréje
A felhasználói fiókstátusza: Jóváhagyott

Ez a felhasználó még töltötte ki rendesen a profilját.

Centropa Alapítvány
Lieberman Mária
1075 Budapest, Rumbach Sebestyén u. 11-13.
Lieberman Mária

A Centropáról

„Maguk a negyedikek, akik interjút készítenek, de az elsők, akik arról kérdeznek hogyan éltünk, és nem arról, hogyan haltunk meg." (Susana Hacker-holokauszt túlélő, Újvidék)

A Centropa 2001 óta végez kiemelkedően sikeres társadalomtörténeti kutatómunkát, melynek során elsődleges források alapján, személyes történeteken keresztül mutatja be a közép- és kelet-európai zsidóságot a 19–20. század fordulójától napjainkig.

A Centropa célja egyrészt a zsidóság történeti örökségének megőrzése és elérhetővé tétele, másrészt olyan módszerek és megoldások kidolgozása, melyek elősegítik a legmodernebb technológiák hasznosítását az oktatásban.

Egyéni módszertanának segítségével a közoktatásban és informális oktatásban egyaránt hasznosítható innovatív segédanyagokat készít, melyek alkalmazásával a felnövekvő generációk múlthoz való viszonyának alakításához és a másság elfogadásának tanításához kíván hozzájárulni. Saját módszereinek népszerűsítésével segíti a kompetencián alapuló oktatási formák térnyerését.