Saját fejlécképed cseréje
Feltöltés
bnaibrith
Saját fejlécképed cseréje
A felhasználói fiókstátusza: Jóváhagyott

Ez a felhasználó még töltötte ki rendesen a profilját.

B'nai B'rith Budapest Páholy

A B'nai B'rith, mint a világ vezető zsidó szervezete, az antiszemitizmus elleni küzdelemre, valamint a tolerancia és a közösségek közti megértés előmozdítására törekszik világszerte.

A B’nai B’rith 1843-ban alakult meg New Yorkban, az Egyesült Államokban. 1989-ben, a rendszerváltással a magyarországi zsidóság számára is megnyílt a kapu csatlakozni a nemzetközi szervezethez. A budapesti páholy 1990. februári megszületésével addig ismeretlen lehetőség jelent a magyarországi zsidó közösség számára. A páholy mögött nagy politikai befolyással és pénzügyi lehetőségekkel bíró szervezet állott, amely pontosan azt nyújthatta, ami a magyar zsidóságból hiányzott: jártasságot a modern társadalom dolgaiban és a hagyományban gyökerező közösségi felfogást. Ez utóbbi kettő Magyarországon történelmi okok miatt szinte tökéletesen különvált egymástól. A közösségi élet porondjára belépett egy olyan szervezet, amely  megtestesítője a zsidóság modern kori sikereinek, hatékonyságának.

A B’nai B’rith Budapest Páholy a toleranciáért dolgozó oktatási programokat, aktivizmust támogatja, kulturális programokat és konferenciákat szervez, tagjai jelen vannak a magyarországi zsidó közösségi életben és szabadkőműves páholyok hagyományainak megfelelően zártkörűen találkoznak. Mindezek ellenére szeretettel várják az érdeklődőket.