Következik: 

Kiszlév 13, 5779 · 2018. november 21, szerda

“Frankel Zsinagóga” szervező bejegyzései

 • 18:00
  KORNIS MIHÁLY író, drámaíró, rendező és tanár és felesége GÖCZEY ZSUZSA, a Klubrádió zenei szerkesztője a Micve Klub vendége. Beszélnek munkásságukról és kapcsolatukról. Beszélgetőtársuk SÓLYOM GÁBOR
 • 09:30
  Kedves Gyerekek, Anyukák, Apukák, Nagyszülők! Szeretnénk vendégül látni gyermekeiket és Önöket egy, a Hanuka ünnepéhez kötődő játékos délelőttön a Frankel Leó úti zsinagógában! A program kialakítása során szem előtt tartottuk a játékos, élményekben gazdag feladatokat, sok-sok mókával és kacagással. Amig a gyerekek játszanak, kézműveskednek, a Szentélyt visszafoglalják, addig a felnőttek elbeszélgethetnek a házigazdákkal, dr. Verő Tamás főrabbival és Verő-Bán Linda rebecennel az élet nagy dolgairól. Az anyukáknak üzenjük, hogy ezen a napon nem kell főzniük, mert finom gyerekkompatibilis kóser ebédet biztosítunk. Időpont: november 25 (vasárnap) 9.30-13 óráig. Helyszín: Frankel Leó úti zsinagóga (1023 Budapest, Frankel Leó út 49.) A program ingyenes, de kérjük szíves regisztrációjukat legkésőbb november 18-ig! A regisztráció során kérjük, hogy adják meg a résztvevők számát (felnőtt/fő; gyermek/fő). REGISZTRÁCIÓ: [email protected] Előre is köszönjük a regisztrációkat!...
 • 18:00
  Ismered Robert Capat? Nem csak a fotóit, az embert magát? A ” Közel Capahoz ” című dokumentumfilm róla szól. Hámor Éva filmjével kerülj KÖZEL CAPAHOZ! Gyere el november 26.-án 18 órakor a Micve Klubba ( Frankel Leó út 49, I. emelet, 11-es kapucsengő) Belépőjegy 1.000 Ft Jelentkezés: [email protected] Nyitott Baráti Kör eseménye
 • 17:00
  Közös hanukai gyertyagyújtás Dr. Verő Tamás budai főrabbival, és utána fánkozás, társasozás….
 • 18:00
  Az elementáris hangú és lenyűgöző személyiségű, bámulatos intenzitással éneklő, Rác Kati a Micve Klub vendége december 8-án, szombaton, 18.00 órától. Európa sok országában éppúgy fellépett, mint a tengeren túl. Dzsesszt, popot, táncdalt egyaránt előad, ahogy ezúttal is ezt teszi majd. A beszélgetésen kívül jócskán ízelítőt ad  nagyszerű, igencsak egyéni művészetéből. A riporter: Bóta Gábor újságíró.
 • 18:00
  KLUB- EST Ezen az estén a PIAF című filmet tekinthetik meg kedves vendégeink. A francia nemzeti ikonná vált Edith Piaf dalain nemzedékek nőttek fel. A külvárosi Párizs nyomorából a New York-i rivaldafényig jutó kis veréb sorsát megelevenítő film mozaikos történetszövéssel viszi végig a nézőt az énekesnő életútján. A bordélyházban eltöltött gyerekkori évektől kezdődően az utcai énekeslány felfedezéséig: a színpadi fellépések sorozatán keresztül, s a nagy szerelem megtalálásán át egészen Piaf halálos ágyáig  ível a történet. A címszerepben remeklő Marion Cotillard azonosulása hátborzongató. A Taxi- sorozatban feltűnt színésznő ezzel az alakításával beírta magát az egyetemes filmtörténet legnagyobbjai közé.
 • 18:00
  BÍRÓ ESZTER színésznő, énekesnővel és FÖDŐ SÁNDOR “FODO” zeneszerzővel BÓTA GÁBOR beszélget, és persze zenei ízelítőre is lehet számítani.
 • 18:00
  KLUB – EST Ezen az estén a MARATON ÉLETRE, HALÁLRA című  amerikai kémtörténetet tekinthetik meg kedves vendégeink. Babe Levyt egyetemi tanulmányain  és a rendszeres futáson  kívül nemigen érdekli más. Bátyja, Doc az egykori náci Szell nyomára bukkant, aki a zsidóktól kizsarolt aranykincset az USA-ból Dél- Amerikába akarja csempészni. Amikor Doc közbe akar lépni, a náci súlyosan megsebesíti, s miután még sikerül beszélni öccsével, meghal. Most már Bebe lesz az üldözött. Szereplők: Dustin Hoffman, Roy Scheider, Laurence Olivier. A film 129 perces.
 • 15:30
  A GÓLEM SZÍNHÁZ VENDÉGJÁTÉKA – SZAKÁCSKÖNYV A TÚLÉLÉSÉRT (Czingel Szilvia azonos című könyve nyomán) A Centrópa Alapítvány 2013-ban kiadott életinterjúja és receptgyűjteménye, a ” Szakácskönyv a túlélésért” szolgál e rendhagyó  színdarab alapjául, amit- további túlélők és rokonaik visszaemlékezéséből- az előadás rendezője és dramaturgja írták színpadra. Hédike, Hedvig, Hédi néni vacsorára látja vendégül a 44 fős közönséget, akik a nagy családi asztal mellett hallgatják- nézik- eszik végig az elmúlt évszázadot. JÁTSSZÁK: HAY ANNA, NAGY MARI, RADNAY CSILLA, ÍRTÁK: Németh Virág és Borgula András A felszolgált ételekhez jó étvágyat kívánunk! Az előadás alatt felszolgált kóser ételek a Laky konyhában és a Semes pékségben készültek. Belépődíj:2.000,-Ft A jegyek csak elővételben vásárolhatók meg a Micve Kluban, mivel összesen 44 db jegyet adhatunk el!

Kibic

FREE
VIEW