• 11:00
  A séta alkalmával olyan hősök emléktábláit keresik fel a résztvevők az Újlipótvárosban, akik a II. világháború idején – akár életük kockáztatásával is – mentették az üldözötteket. A sétához több nagykövetség diplomatája is csatlakozik. Emléksétát a Hegedűs Gyula utcai zsinagóga templomkörzete és Az Élet Menete Alapítvány szervezi. A sétát Prof. Dr. Schőner Alfréd főrabbi vezeti. Időpont 2019. március 24-én, vasárnap, délelőtt 11 óra Találkozó: 11 óra, 1136 Budapest, Hegedűs Gyula utca 3. (zsinagóga) A szervezők kérik, hogy a résztvevők belátásuk szerint hozzanak magukkal virágot vagy követ.
 • 18:00
  Kedves Barátaink! Meghallgatva a sok-sok javaslatot és kérést felénk hogy több év elteltével ISMÉT FÁKLYÁS FELVONULÁS legyen a Budapesti Élet Menete, úgy döntöttünk hogy ez ismét így lesz! 🙂 Várunk szeretettel és legyetek kedvesek osztani is, hogy mindenki értesüljön erről!:-) Köszönjük!
 • 11:00
  Rangos művészek, egyedi, különleges előadások – a Zsidó Művészeti Napok 2019. május 26 – június 2. között, immár negyedik alkalommal ismét meglepetésekkel várjuk a zsidó kultúra kedvelőit. A tavaszi fesztiválszezonban ezúttal kilenc napos megmerítkezést kínálunk a sokszínű zsidó kultúra szinte minden műfajában, Budapest ismert előadótereiben. A most közzétett programok 2018. december 31- ig három fajta bérlet formájában elérhetők, melyek bizonyára sokak számára kedvező lehetőség, ha saját magukat vagy szeretteiket olyan nagyszerű művészek, mint Horgas Eszter, Bálint András, Mácsai Pál, Lukács Miklós, a Budapest Bár, vagy a Budapest Klezmer Band, Hernádi Judit, Dunai Tamás, Falusi Mariann, Gabriella Szűcs, Váczi Eszter, Jávori Ferenc „Fegya” és Kováts Kriszta direkt a ZsiMü-re megálmodott programjaira szóló bérlettel lephetik meg. A bérletek kaphatók a www.zsimu.hu és a jegy.hu weboldalon, személyesen pedig a ZsiMü Jegyirodában (1073. Bp., Akácfa u. 47.) és az Interticket országos...
 • 13:00
  📅 Save the date for the 21st camp Machol Hungaria!🔜 Click "attend" to stay tuned for more info.