Események betöltése

ZsidóKarácsony

  • Ez az esemény elmúlt.
  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest 6. kerület, Magyarország
 
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Lehrer Éva Koppenhágából körbekalauzol minket a karácsonyi és hanukadalok dallamos világában. Ki hinné, hogy a híres amerikai karácsonyi slágerek jó részét zsidó zeneszerzők írták!

Miért írnak zsidók karácsonyi dalokat, ahelyett, hogy a hanukát népszerűsítenék? És miért írnak nem zsidók hanukadalokat? Erre és sok minden másra kapunk választ, amikor Lehrer Eva Koppenhágából körbekalauzol minket a karácsonyi és hanukai dalok világában. Nem csak zenét hallgatunk, de megismerkedünk a zeneszerzőkkel és slágerek történetével is.

Giccses, nosztalgikus és nagyon szórakoztató!

Lehrer Eva Budapesten születetett és a hetvenes évek óta él Koppenhágában. Budapestről egy közgazdasági egyetemi diplomával ment el, és Koppenhágában elvégezte a bölcsészkart. Amióta elege lett abból, hogy a dán fiatalságot oktassa német ragozásra és helyes angol kiejtésre, azóta szívvel-lélekkel bevetette magát a zsidó kultúrába, amit addig csak hobbiként művelt. A Jewish Culture in Copenhagen igazgatósági tagjaként koncerteket, zsidó kulturális fesztivált, utazásokat szervez és salonnière a Salon Schmuusban, az északi főváros egyetlen zsidó kulturális szalonjában.

Zsidókarácsony

Jegy


Belépő 500 Ft, melyért vendégünk vagy egy pohár forralt borra vagy forró teára!
Középiskolás diákigazolvánnyal ingyenes.
Sajtójegyért kérjük, hogy regisztráljanak a [email protected] címen.