Események betöltése

Zsidó-roma fesztivál Szombathelyen

  • Ez az esemény elmúlt.
  Bernstein Béla Kulturális Központ Batthyány tér 9
Szombathely, 9700 Magyarország
 

Roma programokkal is bővítették idén a november 10-én kezdődő a zsidó fesztivált Szombathelyen. Az eseményen az előadások és a zenés színpadi produkciók mellett képzőművészeti kiállítás is nyílik, valamint filmvetítés és gasztronómiai bemutató is zajlik majd.

“A mi városunkban: Soha!” alcímet viselő tolerancia programsorozat fő helyszíne november 15-én és 16-án a Weöres Sándor Színház lesz. A színházban bemutatják például Horvát Aladár Dalok a jégveremből című zenés alkotását, amely a roma holokausztnak állít emléket, valamint Daróczi Ágnes és Bari Károly verseiből is hallható lesz néhány a műsorban, ahol fogyatékkal élő gyermekekből álló zenekar is fellép.

Murai Gábor szólt arról is, az Egyesült Államokból indult a “Not in our Town” azaz “a Mi városunkban: Soha!” mozgalom, amely a diszkrimináció ellen, a kisebbségek védelme érdekében emel szót, a másság elfogadását, a kulturális értékek megismertetését és a párbeszéd kezdeményezését tűzi ki céljául.

A szombathelyi zsidó fesztivál hagyományos programjainak, amelyek november 10-én kezdődnek, továbbra is a Bernstein Béla Kulturális Központ ad otthont, vasárnap délelőtt nyílik Dallos László fotóművész Önretró című kiállítása, folytatódik a Séta a szombathelyi zsidóság múltjában elnevezésű program, valamint az őszi zsidó esték keretében sor került a zsidó szabadegyetemi kurzus negyedik előadására is.

Forrás: MTI

részletes program:

Zsidó Fesztivál Szombathely 5774 Roma Kulturális és Tolerancia Fesztivál Szombathelyen

Szombathelyi Zsidó Hitközség – Bernstein Béla Kulturális Központ I. emeleti előterében és tanácstermében Szombathely, Batthyány tér 9. 10:00 óra Dallos László, szombathelyi fotóművész “Önretró” című kiállításának megnyitója. (A kiállítás az első budapesti 1979-es, önálló bemutatkozás képeit mutatja be.) Megnyitja és emlékezik: Spiegler Tibor. A zenei „háttérképet” a Szimpatikus Szimfóniák (Spiegler Marci) szolgáltatja.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Szólj hozzá!