Események betöltése

ZS-kategória – önfeledt zsidózás revüvel

  • Ez az esemény elmúlt.
  Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház Jurányi utca 1-3.
Budapest, 1027 Magyarország
 
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Gondolkozott-e már azon, hogy ha bármit, de bááármit megkérdezhetne a zsidóktól (vagy a zsidókról), akkor mi lenne az? A magyar közélet és az internet leggyakoribb kérdései kerültek a legkóserebb kortárs magyar írók kezébe, hogy alkossanak nagyot. Miért szeretik a zsidók annyira a pénzt? Mikor akarják a zsidók átvenni a hatalmat a világ fölött? A zenés, táncos revübetétekkel tarkított kabaré szövegét többek között olyan kortárs írók jegyzik, mint Dragomán György, Székely Csaba vagy Szálinger Balázs.

Itt vannak azok. Köztünk járnak.
Azok is boltban vásárolnak, azok is házakban laknak és ugyanúgy ledönti őket az influenza a lábukról mint másokat. Sokan vannak…mindenfelé, pedig saját országuk is van!
Látni rajtuk, hogy…hogy azok… csak rájuk néz az ember és tudja!
Azok azt gondolják, hogy ők főznek a legjobban…ráadásul olyan hangosak! Jár a szájuk, mert azok mindent jobban tudnak persze. Nyomják a nagy vallásukat, meg hogy mennyire szeretik a mamájukat, a családjukat, a hagyományaikat…hát pfuj! Na persze. Azok.
Azok.
Az olaszokra gondoltam, miért, te nem?

fotó: Balogh Balázs

Gondolkozott-e már azon, hogy ha bármit, de bááármit megkérdezhetne a zsidóktól (vagy a zsidókról), akkor mi lenne az? A magyar közélet és az internet leggyakoribb kérdései kerültek a legkóserebb kortárs magyar írók kezébe, hogy alkossanak nagyot. Miért szeretik a zsidók annyira a pénzt? Mikor akarják a zsidók átvenni a hatalmat a világ fölött? Hány millió zsidó él Magyarországon és mennyire veszélyesek az ország biztonságára?

„10 éve beszélek, mesélek a zsidókról, de ilyen jó hangulatban még sosem nevettem ki magam. Ha a közönség csak fele annyira fogja élvezni mint mi, akkor nyert ügyünk van! Garantálhatom, hogy az előadás után mindenki egy kicsit zsidó akar majd lenni, még akkor is, ha már az!” – mondta a darab rendezője, Borgula András.

fotó: Balogh Balázs

Két újjáéledő műfaj, a revü és a kabaré találkozása, abszurd jelenetek, dalok, táncok és a végére talán sok kérdőjel helyére pont kerül. De máris itt az újabb kérdés: most akkor ez tényleg vicc vagy komoly?

Játsszák: Bán Bálint, Gergely Katalin, Huzella Júlia, Janklovics Péter, Kálid Artúr, Kerekes Viktória

Írták: Dragomán György, Litkai Gergely, Lombos El Marci, Szabó Borbála, Szálinger Balázs, Székely Csaba, Vinnai András

Rendezte: Borgula András

Dramaturg: Németh Virág, Díszlet: Borgula András, Jelmez: Juristovszky Sosa, Koreográfus: Kelemen Katalin, Zenei vezető: Lombos El Marci, Műszaki vezető: Fábián Gábor Zoltán, Produkciós vezető: Marcsa Barbara, Rendezőasszisztens: Kern Dóra

Az előadás helyszíne:

Jurányi Közösségi Produkciós Inkubátorház, nagyterem (1027 Budapest, Jurányi u. 1.)

A bemutató időpontja: 2015. április 12.

További előadások: április 16. 19:00, május 12. 19:00