Események betöltése

Zs-kategória -Önfeledt Zsidózás Revüvel

  • Ez az esemény elmúlt.
  Dumaszínház Corvin sétány 1/b
Budapest, 1082 Magyarország
 

Gondolkozott-e már azon, hogy ha bármit, de bááármit megkérdezhetne a zsidóktól (vagy a zsidókról), akkor mi lenne az? ZS-KATEGÓRIA – ÖNFELEDT ZSIDÓZÁS REVÜVEL, A GÓLEM SZÍNHÁZ ÉS A DUMASZÍNHÁZ KÜLÖNLEGES KOPRODUKCIÓJA A DUMASZÍNHÁZBAN 

fotó: Balogh Balázs

„10 éve beszélek, mesélek a zsidókról, de ilyen jó hangulatban még sosem nevettem ki magam. Ha a közönség csak fele annyira fogja élvezni mint mi, akkor nyert ügyünk van! Garantálhatom, hogy az előadás után mindenki egy kicsit zsidó akar majd lenni, még akkor is, ha már az! Az előadás elsősorban egy kabaré, úgy szórakoztatunk, hogy közben nagyon maró iróniát használunk. Az önfeledt zsidózást mi pozitív jelentéssel töltjük fel, és azt szeretnék, hogy a darab végére annyiszor elhangozzon a zsidó szó, hogy már természetes legyen kimondani. Nyilván a zsidók egymást is kritizálják, de mi azt gondoljuk, hogy egy színháznak ez a dolga. A színház ugyanis születése óta kritikai alapon működik, a kritikai iránti vágy szülte és vitte előre mindig is” -mondta a darab rendezője, Borgula András.

A magyar közélet és az internet leggyakoribb kérdéseit vettük elő, és adtuk a legkóserebb kortárs magyar írók kezébe, hogy alkossanak nagyot. Miért szeretik a zsidók annyira a pénzt? Mikor akarják a zsidók átvenni a hatalmat a világ fölött? Hány millió zsidó él Magyarországon és mennyire veszélyesek az ország biztonságára? Két újjáéledő műfajban (revü és a kabaré találkozásában) válaszolja meg a kérdéseket az elkészült jelenetek, versek, dalok és táncok segítségével színházunk főzsidója, elnézést főrendezője és színészei.

fotó: Balogh Balázs

JÁTSSZÁK: BÁN BÁLINT, GERGELY KATALIN, HUZELLA JÚLIA, JANKLOVICS PÉTER, KÁLID ARTÚR, KEREKES VIKTÓRIA

ÍRTÁK: DRAGOMÁN GYÖRGY, LITKAI GERGELY , LOMBOS EL MARCI, SZABÓ BORBÁLA, SZÁLINGER BALÁZS, SZÉKELY CSABA, VINNAI ANDRÁS

DRAMATURG: NÉMETH VIRÁG, DÍSZLET: BORGULA ANDRÁS, JELMEZ: JURISTOVSZKY SOSA, KOREOGRÁFUS: KELEMEN KATALIN, ZENEI VEZETŐ: LOMBOS EL MARCI, HANGSZERELÉS, STÚDIÓMUNKÁK: JUHÁSZ ATTILA, MŰSZAKI VEZETŐ: FÁBIÁN GÁBOR ZOLTÁN, PRODUKCIÓS VEZETŐ: MARCSA BARBARA, RENDEZŐASSZISZTENS: KERN DÓRA, RENDEZŐ: BORGULA ANDRÁS.

Az előadás időpontjai: ápr. 30. 13.30
Az előadás helyszíne: Dumaszínház, 1082 Budapest, Corvin sétány 1/b
Az előadás hossza: 90 perc

fotó: Balogh Balázs

,,Ritka, hogy valaki zsidózásra biztasson nyílt színen, civilizált keretek között, ráadásul a színpadon. Pedig éppen ezt teszi a Gólem Színház és a Dumaszínház közös új darabjában, a Zs-kategória című előadásban, a Jurányiban, ami, ahogyan az alcíme is mutatja, egy önfeledt zsidózás revüvel. Az előadás valóban a klasszikus revü műfaját éleszti fel: három férfi és három nő önfeledten dalol a színpadon. Minden jelenet arról szól, hogyan zsidózunk mi, és hogyan zsidóznak mások, és hogyan szövik át a mindennapi életünket a sztereotípiák, a rasszizmus és a xenofóbia. A darab ugyanakkor a zsidókat sem kíméli, ugyanolyan öniróniával jeleníti meg a követhetetlen, furcsa szokásokat és a gyökereiket újonnan felfedező zsidók sutaságát, mint a magyarkodó, rakott szoknyás tévébemondót.” ( index.hu)

,,Provokatív és vérfagyasztóan szókimondó a produkció.” ( szombat.org)

,,Az előadás a maga másfél órájában térdcsapkodósan szórakoztató.” ( divany.hu)

online jegyvásárlás

az előadáshoz tartozó vacsora vouchert itt vásárolhatja meg

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»