Események betöltése

Závada Pál: Természetes fény – felolvasás zenével és meglepetéssel

  • Ez az esemény elmúlt.
   

Závada Pál új regényének szereplői javarészt Békés megyeiek, nők és férfiak, magyar magyarok, magyar szlovákok és magyar zsidók – ettől is függően veti őket a történet az öldöklés, a kényszermunka, a fogság vagy az áttelepülés közép- és kelet-európai helyszíneire. A kötetről Szüts Miklós festőművész, a könyv tervezője beszélget a szerzővel. Zene: Szokolay Dongó Balázs és Termes Rita.

Závada Pál (forrás: fidelio.hu)

A regény döntően a II. világháborúban meg előtte és utána játszódik. A szereplők javarészt Békés megyeiek, nők és férfiak, magyar magyarok, magyar szlovákok és magyar zsidók – ettől is függően veti őket a történet az öldöklés, a kényszermunka, a fogság vagy az áttelepülés közép- és kelet-európai helyszíneire. Eközben szeretnek és csalódnak, áldozattá vagy tettessé is válnak, elbeszélnek vagy fényképeznek – és vannak, akik nem térnek vissza többé.

Eltelt hét évtized, az okokat és a miérteket elfelejtettük: könnyű szívvel nézegettünk retusált képeket. Hogy ennek vessünk véget, ezt ajánlja Závada Pál nagy regénye, miközben máig bevilágít bennünket az iszonyúan szenvtelen természetes fény.

A Magvető Kiadó gondozásában megjelent kötetről Szüts Miklós festőművész, a könyv tervezője beszélget a szerzővel. Muzsikál: Szokolay Dongó Balázs és Termes Rita.

TERMÉSZETES FÉNY

No Description

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»