Események betöltése

Vendégkönyv Lugosi Viktóriával

  • Ez az esemény elmúlt.
  Csányi5 Csányi utca 5.
Budapest, 1077 Magyarország
 

A Kibic Magazin irodalmi szalonja. Beszélgetés-főzés-kóstoló-felolvasás. Első vendég Lugosi Viktória, akinek tavaly megjelent Vándorhomár című kötete nagyon pontos, életszagú és ítélkezéstől mentes látlelet a magyar társadalomról.

Író, újságíró, kommunikációs szakember. 2000-ben jelent meg első regénye, a zsidóság témájához is kapcsolódó Ajvé, amely gyorsan ismertté tette a nevét íróként. Ezt követte 2002-ben a Hümmögő című meseregény, ezért még ebben az évben elnyerte Az Év Gyerekkönyve Ibby-díjat. 2009-ben adta ki a Dafke című regényét és tavaly, 9 év kihagyás után került a boltokba a Vándorhomár.

Lugosi Viktória

Forgách Kinga, Könyvesblog

Vándorhomárban benne van minden olyan kisvállalkozó sorsa, aki sok-sok próbálkozás és kapálózás után végül alulmaradt. Benne van az összes bliccelő, aki a bkv-ellenőrnél nem csak utolsó forintjait, de méltóságának utolsó morzsáit is otthagyta. Benne vannak az anyák, akik már annyira megszokták a spórolást, hogy még ma is vízzel engedik fel a tusfürdőt, és benne vannak azok a felnőtt gyerekek is, akik lelkifurdalástól gyötörve idősek otthonába küldik a szüleiket, mert nem bírják tovább. A sok kis egyéni és családtörténetből összeálló regényből végül egy olyan Magyarország bontakozik ki, ahol folyamatosan taposni kell, mert ha az ember csak egy pillanatra megpihen, már el is süllyedt. Az a generáció jelenik meg benne, amelynek tagjai a késő Kádár-korszakban voltak fiatalok, és akiknek az elmúlt harminc évben folyamatos létbizonytalanságban kellett élnie. Aki tudott alkalmazkodni a változásokhoz, az nyert, aki nem, az veszített – mikor hogy.

Jegyek az alábbi linken vásárolhatók:

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»