Események betöltése

“Élet Menete” Vagonkiállítás idei első állomása Nagykanizsa

  • Ez az esemény elmúlt.
  Nagykanizsa pályaudvar Kalmár utca 8800 Magyarország
 

A holokauszt oktatásának egyik legfőbb nehézsége Magyarországon, hogy a II. világháború óta sem történt meg a múlttal való szembenézés, aminek jelentős szerepe van abban, hogy nem született egy széles körben elefogadott nómenklatúra a holokauszt oktatásához. Ezt az alaphelyeztet bonyolítja tovább a téma oktatásának nehézsége: sok pedagógus nehéznek találja a téma oktatását – főleg fiatalabb diákok számára. Ez a probléma különösen nagy vidéken, ahol a magyr holokauszt sajátosságai miatt napjainkban nincs jelen zsidó közösség.

Erre a problémára reagálva indítottuk el utazó vagonkiállítás projektünket, ahol felkészült önkénteseink a kiállításra ellátogató diákok számára koruknak megfleleő módon adják át a szükséges tudnivalókat. A kiállítás helyszíne egy korabeli marhavagon, mely magában hordozza az utazás lehetőségét, így helybe tudjuk vinni a programot, a gyerekek saját környezetükben vehetnek részt a kiállításon és a rendhagyó történelem órákon.

 

 

A kiállítás képeket, hanganyagot, korabeli tárgyakat valamint személyes előadást tartalmaz; Schwartz Sándor debreceni származású holokauszt-túlélő emlékei alapján.

Az utazó vagonkiállítás 2004. óta közel 70 városban járt, több mint 100000 diák vett részt a programon. Idén akadálymentesítettük a vagont, így a különféle fogyatékossággal élők számára is elérhető kiállításunk.Első állomásunk Nagykanizsa, ahol 2014. március 3-án 11.00-kor lesz a megynyitó. A kiállítás Nagykanizsán március 7-ig látogatható, mielőtt tovább utazik Pécsre.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»