Események betöltése

Vagonkiállítás és holokauszt-konferencia Szegeden

  • Ez az esemény elmúlt.
  Szegedi pályaudvar Szeged, Magyarország
 

Az Élet Menete Alapítvány szervezésében nyílik a holokauszt folyamatát bemutató vagonkiállítás a szegedi pályaudvaron. A vándorkiállításhoz ezúttal Holokauszt-Csend-Beszéd-Emlékezet-Üzenet címmel konferencia is társul.

Az Élet Menete Alapítvány évek óta működtet egy az iskolák, tanárok körében is roppant népszerű mozgó vagonkiállítást. Egy korabeli marhavagon a kiállítási tér, amelyben bemutatjuk hazánk egyik nagy történelmi traumájának, az 1944-es holokausztnak a folyamatát. Az adott helyszíneken pedig a régióra vonatkozó legfontosabb tényeket és a történelemórákon ritkán hallott érdekességeket is felsorakoztat az Alapítvány. A tárlatvezetők munkáját erre felkészített helyi diákok segítik.

2017. október 18-22. között a szegedi pályaudvaron (6725 Szeged, Indóház tér 2.) tekinthető meg a tárlat. A megnyitóra október 19-én 8:30-kor kerül sor a Holokauszt-Csend-Beszéd-Emlékezet-Üzenet című konferencia keretein belül, amely a Szegedi Tudományegyetem, Az Élet Menete Alapítvány, A Holokauszt Emlékközpont, a Hódmezővásárhelyi Emlékpont, a Szegedi Zsidó Hitközség és a Hódmezővásárhelyi Zsidó Hitközség közös szervezésében valósul meg.

A konferencia díszvendégei: Aharon Tamir, International March of the Living és Prof. Máté Tóth András, SZTE BTK Vallástudományi Tanszék.

A konferenciára itt lehet regisztrálni: rsvp@eletmenete.hu

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»