Események betöltése

Üres Padok Konferencia

  • Ez az esemény elmúlt.
 
   

Konferencia a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület és a Holokauszt Emlékközpont szervezésében

Az „ÜRES PADOK” program eredeti elképzelése még a Holokauszt Emlékév előkészítése során merült fel. A szervezők meggyőződése volt, hogy a múlttal való szembenézés kulcsa az oktatásban van. A programhoz országszerte több középiskola csatlakozott.
A projektet Szita Szabolcs professzor, a Holokauszt Emlékközpont (HDKE) igazgatója kezdeményezte egy franciaországi példa nyomán. Javaslatunkat a Magyar Holokauszt 2014. Emlékbizottság karolta fel. A program keretében a tanulók, tanáraik és szakértők segítségével felkutatták az iskola korábbi diákjait, akik a holokauszt áldozataivá váltak. Nevüket emlékjel őrzi, amelyet több iskolában avattak fel. Az egyedi művet a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatóinak: Zsiga Renátának és Varga Natáliának tervei alapján készítették, amely minden iskolában egységes. A cél az, hogy hosszútávon minden érintett magyarországi iskola rendelkezzen ilyen emlékjellel.
Jelenleg több intézményben zajlik még a kutatás. Mielőtt a következő tanévben újabb iskolákat vonnánk be, ezen a konferencián bemutatjuk és értékeljük az eddigi eredményeket. Emellett példaként bemutatásra kerülnek hasonló hazai és külföldi „jó gyakorlatok” is. Célunk továbbá, hogy a program révén minél több pedagógus szerezzen ismeretet a holokauszt emlékezetkultúrájáról és kutatásáról. Az esemény első napján az ünnepélyes megnyitót szakmai előadások és projektbemutatók követik. A második napon az érdeklődő diákok foglalkozásokon, a tanárok pedig egy egész napos képzésen vehetnek részt.

Részletes program és meghívó:
http://mazsike.hu/hirek/

https://www.facebook.com/events/374292316415389

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Szólj hozzá!