Események betöltése

Újévi koncertet ad a Budapest Klezmer Band

  • Ez az esemény elmúlt.
 

Rendhagyó koncerttel jelentkezik 2014 első napján a Budapest Kongresszusi Központban Európa egyik legjobb klezmer zenekara, a Budapest Klezmer Band. Az 1990 óta működő együttes előadásai rendkívüli élménnyé teszik a tradicionális zsidó zenét.

New York, Amszterdam és London után most ismét itthon ad koncertet az együttes. Az orosz kocsmadaloktól a világslágerekig sok meglepetéssel készül a zenekar újévi koncertjére. Az est sztárvendége Szulák Andrea lesz.

Több mint két évtizedes munkássága során, büszkén állíthatja az együttes, hogy hazai és külföldi szereplései során megkedveltette a közönséggel a klezmer zenét. Muzsikájával hidat hozott létre a zsidó és nem zsidó származású emberek között.

A Budapest Klezmer Band népszerűségének titka abban rejlik, hogy visszanyúl a klezmer zene gyökereihez, és tiszteletben tartva annak hagyományait, mégis újító és alkotó módon teremti meg saját stílusát.

Jávori Ferenc „Fegya” átiratai, hangszerelése, a klasszikus zenével való ötvözése, és nem utolsósorban saját klezmer musicaljei újszerű kompozíciókba helyezik a klezmer zenét. Néha még emlékezteti a hallgatót a fel-felcsillanó magyar népzenei motívumokra, és ismert zeneszerzők műveinek néhány ideillő, többnyire közkedvelt dallamaira is. A zenekar „klasszikus zenei tudása” biztosítja a nagyérdemű közönséget ennek a műfajnak magas színvonalú előadásáról.

Forrás: mazsihisz.hu

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»