Események betöltése

Terrorizmus és terroristák

  • Ez az esemény elmúlt.
  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest 6. kerület, Magyarország
 
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Hohmecolás Dési Jánossal a Bálint Házban! Az újságíró, rádiós és televíziós műsorvezető szeretettel vár minden érdeklődőt vitaest-sorozatának következő izgalmas beszélgetésére a terrorizmus témájában. Vendégei lesznek: Dr. Gyarmati István nagykövet, biztonságpolitikai szakértő és Dr. Kis-Benedek József a Magyar Hadtudományi Társaság elnökhelyettese, a Nemzetbiztonsági Szakosztály elnöke, c. egyetemi tanár.

Dési János újságíró, rádiós és televíziós műsorvezető szeretettel vár minden érdeklődőt vitaest-sorozatának következő izgalmas beszélgetésére a terrorizmus témájában.

Vendégeink:

Dr. Gyarmati István nagykövet, biztonságpolitikai szakértő

Gyarmati István nagykövet jelenleg a Demokratikus Átalakulásért Intézet igazgatója. Gyarmati professzor pályáját a Corvinus Egyetem diplomácia szakának elvégzését követően a Külügyminisztérium diplomatájaként kezdte. Az ezt követő években a magyar delegáció tagjaként részt vett az MBFR-szerződés kidolgozásában, dolgozott a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség mellett, delegációvezető volt a hagyományos fegyverzetek csökkentéséről (CFE), az Európai Bizalom- és Biztonságerősítő Intézkedésekről (CSBM) szóló, valamint a Nyitott Égbolt (Open Skies) szerződések tárgyalásai során. Gyarmati nagykövet később a Biztonságpolitikai Főosztály vezetője, az EBESZ grúziai, csecsenföldi, majd moldovai misszióvezetője, az EBESZ budapesti csúcstalálkozójának főtitkára volt.

1996-1999 között a Honvédelmi Minisztérium államtitkáraként dolgozott, majd a külügyminiszter biztonságpolitikai főtanácsadója, később a New yorki EastWest Institute alelnöke volt. Gyarmati professzor a politikatudomány doktora és a stratégiai tanulmányok kandidátusa. Számos tudományos kutatásban vesz részt, tagja a londoni IISS-nek, és a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen tanít. Számos tanulmány szerzője a biztonságpolitika, európai politika, konfliktuskezelés és a magyar védelempolitika kérdésköreiben.

Dr. Kis-Benedek József a Magyar Hadtudományi Társaság elnökhelyettese, a Nemzetbiztonsági Szakosztály elnöke, c. egyetemi tanár

Kis-Benedek József 1948. szeptember 4-én született. Felsőfokú végzettséget a Kossuth Lajos Katonai Főiskolán 1971-ben csapatfelderítő szakon, majd a ZMKA-án katonadiplomáciai tagozaton szerzett 1976-ban. Két év szolnoki csapatszolgálatot követően az MNVK-2 Csfségen, majd utódszervezeténél, a Katonai Felderítő Hivatalnál dolgozott.

Öt nyelvvizsgával rendelkezik, 10 évet töltött külszolgálatban katonadiplomáciai területen (Brüsszel, Bukarest, Tel Aviv). PhD értekezését a ZMNE-en 2005-ben védte meg. Két külföldi tanfolyamot végzett nemzetközi összekötői, illetve hírszerző igazgatói szakterületen. 2005-ben a felső korhatár betöltésével nyugállományba vonult. Ezt követően oktatói tevékenységet folytatott a Budapesti Corvinus Egyetemen, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen és a Zsigmond Király Főiskolán. 2010-ben habilitált a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, ahol c. egyetemi tanári címet kapott.

Publikációi száma meghaladja a 100-at, kutatási területe a Közel-Kelet és a terrorizmus. Tagja a BHKK kuratóriumának, vezetőségi tagja a Felderítő Társaság Közhasznú Alapítványnak. A Magyar Hadtudományi Társaság elnökhelyettese, a Nemzetbiztonsági Szakosztály elnöke. Négy évet nemzeti szakértőként tevékenykedett az EU 7. keretprogram biztonsági témájú pályázatainak elbírálásában.

 

 Jegy


Belépő: 900 Ft
Kedvezmények: Bálint Ház tagságival: 700 Ft; Nyugdijas és felsőokatatási diákigazolvánnyal: 700 Ft
Salom Klub tagságival 500 ft
Bálint Ház Hűség Kártyával ingyenes.

Középiskolás diákigazolvánnyal ingyenes.
Sajtójegyért kérjük, hogy regisztráljanak a [email protected] címen.