Események betöltése

Talmud a Színpadon: Az Itt És Most Társulat improvizációs estje

  • Ez az esemény elmúlt.
  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest 6. kerület, Magyarország
 
   
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Scroll down for English
//
TALMUD A SZÍNPADON
Mi az az improvizáció? Hogyan születik meg egy-egy jelenet a színpadon? És mi a kapcsolat az impró színház és a Talmud között? A Talmud, a zsidó rabbinikus irodalmi hagyomány egyik legfontosabb szöveggyűjteménye, majdnem ezer év vitáinak, történeteinek, filozófiai gondolatainak több ezer oldalas jegyzőkönyve vajon hogyan kerülhet fel a színpadra, ráadásul másfél órában? Kíváncsi vagy rá? Gyere el, legyél az élmény részese!

Mindenkinek vannak izgalmas történetei, és ha akarod, most a színpadon is elmondhatod! Nem hívunk fel a színpadra akarata ellenére senkit, de gyakran kérünk nézőinktől inspirációnak egy szót, mondatot, helyszínt, történetet. Mondd ki az első dolgot, ami eszedbe jut, ne agyalj, csak legyél IttÉsMost! Magyarországon, itt és most: a Talmud a színpadon.

Jegyvásárlás:
Elővételben 1000 Ft – http://talmud.hu/jegy
Helyszínen 1600 Ft (korlátozott számban elérhető)
Támogatói jegy 1800 Ft – http://talmud.hu/jegy

Partnerek: Bálint Ház, Itt és Most Társulat, Mozaik Zsidó Közösségi Hub, Limmud Magyarország
A program a Keller Foundation és a Mozaik HUB jóvoltából valósul meg.

//

TALMUD ON STAGE
Improvisational Theatre Play with the ‘Here and Now Theatre Company’

What is improvisation? How does a scene come into being? And what is the relationship between the impro theatre and the Talmud? The Talmud is one of the most important anthologies of the Jewish rabbinical literature—disputes, stories, philosophical thoughts of almost one thousand years on thousands of pages. But how to stage it? Do you wonder? Come and be part of the experience!

Everyone has curious stories, and if you want to, now you can tell yours on stage. We won’t call anyone on stage against his/her will, but we often ask for a word, a sentence, a scene or a story as a source of inspiration. Tell us the first thing that comes to your mind, don’t ponder much just be Here and Now! In Hungary, here and now: the Talmud on stage.

Partners: Balint House (JCC), Here and Now Company, Mozaik HUB, Limmud Hungary
Supported by Keller Foundation and Mozaik HUB