Események betöltése

Tadeusz Słobodzianek: A mi osztályunk – Tatabánya kamaraszínház

  • Ez az esemény elmúlt.
  Szkéné Színház Műegyetem rakpart 3. II. emelet
Budapest, 1111 Magyarország
  jegy.hu
   

A lengyel Słobodzianek egy iskolai osztály diákjainak sorsát követi, tíz lengyel és zsidó diák személyes elbeszélésének és megrendítő visszaemlékezésének tükrében mutatja be hazája részvételét a XX. század borzalmaiban 1925-től napjainkig. A felhőtlen gyermekkor küszöbén kitör a világháború, az osztályt először a bolsevik diktatúra, később a fasiszta terror, majd ismét a kommunista önkény szakítja ketté. A különféle ideológiák elterjedésével elmélyülnek a kölcsönös ellentétek, a jóbarátok árulások aktív résztevőivé és az egymás elleni erőszak áldozataivá válnak, kezdeti gondtalan közös játékuk a felnőttkor elérésével rémtörténetek sorává alakul. Az autentikus események részleteit felhasználó darab nem csupán a XX. századi komplikált lengyel-zsidó-német-orosz kapcsolatok elé kíván tükröt állítani, hanem egyetemes üzenetet hordoz az emberek közötti megértés – és megértés szándékának – hiányáról, illetve arról a történelmi folyamatról, midőn az ártatlan tréfák, felelőtlen kijelentések és jelentéktelennek tűnő konfliktusok észrevétlenül egymás iránti nyílt színi gyűlöletté alakulnak át.
A mi osztályunk megrázó elbeszélés az egyéni és közös bűnről, a felelősségről, az igazságról, melyre úgy tűnik, senkinek nincs szüksége.

Dora:Danis Lídia
Zocha:Bakonyi Csilla
Rachelka, később Marianna:Egri Márta
Jakob Kac:Mikola Gergő
Rysiek:Dévai Balázs
Menachem, később Marianna:Crespo Rodrigo
Zygmunt:Király Attila
Heniek:Jegercsik Csaba
Władek:Megyeri Zoltán
Abram:Kardos Róbert

díszlettervező:Fekete Anna
jelmeztervező:Kárpáti Enikő
fordító:Pászt Patrícia
mozgás:Király Attila
zenei munkatárs:Lovas Gabriella
súgó:Tóth Bianka
ügyelő:Kánai Gergely
rendezőasszisztens:Modla Marietta
rendező:Guelmino Sándor

 

Jegy.hu – Tadeusz Słobodzianek: A mi osztályunk – Tatabánya kamaraszínház

A lengyel Słobodzianek egy iskolai osztály diákjainak sorsát követi, tíz lengyel és zsidó diák személyes elbeszélésének és megrendítő visszaemlékezésének tükrében mutatja be hazája részvételét a XX. század borzalmaiban 1925-től napjainkig. A felhőtlen gyermekkor küszöbén kitör a világháború, az osztályt először a bolsevik diktatúra, később a fasiszta terror, majd ismét a kommunista önkény szakítja ketté.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»