Események betöltése

Szökés Auschwitzba – Könyvbemutató

  • Ez az esemény elmúlt.
  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest 6. kerület, Magyarország
   

November 8. péntek, 18:00 – 20:00

Beszélgetés Denis Avey és Rob Broomby: Szökés Auschwitzba című kötete kapcsán egy egyszerű ember rendkívüli vállalkozásáról és megrendítő morális és fizikai küzdelméről, a XX. század legsötétebb korszakában, egy embertelen háborúban.

Beszélgetőtársak: Kisantal Tamás irodalomtörténész, egyetemi adjunktus, a PTE Modern Irodalomtudományi Tanszék tanszékvezető-helyettese és Gervai András kritikus, az Élet és Irodalom újságírója.

Házigazda: Alexandra Kiadó.

 


 

A kötet a helyszínen megvásárolható.

Alexandra Kiadó | 2013 | 150×230 mm | 256 oldal | ára: 3 699 Ft

A Szökés Auschwitzba egy brit katona igaz története, aki önszántából került az Auschwitz III néven ismert koncentrációs táborba.

Denis Avey 1944 nyarán az Auschwitz melletti

E715-ös tábor foglyaként hallotta a szinte felfoghatatlan szóbeszédeket a közelükben zajló szörnyűségekről, és arra a hajmeresztő elhatározásra jutott, hogy a saját szemével akarja látni, mi történik a koncentrációs tábor területén belül. Titokban ruhát cserélt az egyik rabbal, és a munkanap végeztével bevonult a menettel együtt a tábor területére.

Megdöbbentő tapasztalatairól hosszú éveken át hallgatott, ám egy rádióinterjú alkalmával előtörtek a régmúlt nyomasztó emlékei. Az újságíró Rob Broomby segítségével Denis Avey megosztja velünk hihetetlen történetét – a történetet, amelyben megismerhetjük egy egyszerű ember rendkívüli vállalkozását, megrendítő morális és fizikai küzdelmét a XX. század legsötétebb korszakában, egy embertelen háborúban.

Ingyenes program.

https://www.facebook.com/events/449799045138572/

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»