Események betöltése

SZoCSoMa 2018 – jótékonysági rendezvény a Bálint Házban

  • Ez az esemény elmúlt.
  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest 6. kerület, Magyarország
 
   
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A rendezvény műsorát később közöljük.

A Szociális Csomagküldő Mozgalom jótékonysági vásárt és egész napos művészeti programot szervez a Bálint Házban.

A SZOCSOMA a tartós, extra mélyszegénységben, elkülönítő kirekesztettségben élő, főleg vidéki romák sokrétű támogatására létrejött csoport. A többségi társadalom csomagküldéseit szervezi azoknak a családoknak, akikkel korábban kapcsolatba kerültek útjaik során. . Semmi nem megy arctalanul, ember embernek segít közvetlen kapcsolódással, amelyhez a címeket a csoport aktivistái a szegregátumi falvakban személyesen gyűjtik. Alapítója: Kiss Anikó, képzőművész.
Még valami: A SZOCSOMA a társadalmi “szembenézés – mozgalmak” egyike Magyarországon.

A csoport programja szélesebb spektrumú célokat tűz ki, mint pusztán a csomagküldés, amely már önmagában is bizalomépítő hatással lehet. Harcolnak a diszkrimináció ellen és oldják a szocializáció ártalmaiból eredő idegenség érzetet társadalom sztereotípiákkal megbélyegzett rétegével kapcsolatban.

Töltsük együtt ezt a szombatot, a tárgyi- és pénzadománnyall, egyaránt segíthetünk! Együtt vagyunk, ismerkedünk, érvelünk a kitaszítottak mellett.

A rendezvényen a koncertek hallgatása közben egyedi kézműves tárgyak, művészeti alkotások, kisplasztikák, régiségek (főleg kisebb dísztárgyak, például órák, fényképezőgépek) vásárolhatók.)

Vásárunkra örömmel befogadunk vásári portékákat, és örömmel vesszük a vásárlást is megvalósítandó céljaink támogatására.