Események betöltése

Székhelyi József színművész temetése

  • Ez az esemény elmúlt.
  Kozma utcai Izraelita Temető Kozma u. 6
Budapest, 1108
   

Kedves Élet Menete Közösség!

Mint azt bizonyára már többen tudjátok, alapítónk Székhelyi József színművész az utolsó útjára készül most vasárnap 14.00 órakor a Kozma utca 6. szám elől. Kísérjük el, és támogassuk jelenlétünkkel Őt az első métereken!

Az emléke legyen áldott!

Jó utat Jóska!

Gyász: Meghalt Székhelyi József színművész – Kibic Magazin

71 éves korában, hosszan tartó betegség után elhunyt Székhelyi József Jászai Mari-díjas színész, akiről barátai és kollégái is megemlékeztek. Nyáry Krisztián: “Tavaly a Madách Színházban közreműködőként vettem részt egy előadásban, és a szervezők közös öltözőbe osztottak Székhelyi Józseffel. Ismertük egymást, de jó régen nem beszéltünk.

Korábbi interjúnk Székhelyi Józseffel:

“A zsidentitásom ide-oda szlalomozott gyerekkoromban” – Kibic Magazin

“Édesapám fékezett habzással járt el a templomba. Vallás és liturgia terén mély tudatlanságban éltem az eddigi 67 évemet. Hiába tudtam már kisgyerekkoromban, hogy van pészah, purim, jom kipur stb., azt kérdeztem: nekünk miért nincs karácsonyfánk? Erre a szüleim azt mondták: tűzvédelmi okok miatt.” Székhelyi József Jászai Mari-díjas színművész.

Cikkünk a Gólem Színházban nagy sikerrel játszott Halpern és Johnsonban nyújtott alakítása kapcsán.

Rangos díjban részesült a Gólem Színház előadása – Kibic Magazin

A nyíregyházi Vidor Fesztiválon díjazták a Gólem Színház Halpern és Johnson című darabját. A legjobb férfi alakításért az előadás két színésze, Székhelyi József és Trokán Péter, megosztva kapta meg a rangos elismerést. Benedek Miklós, a Vidor Fesztivál zsűri elnöke és Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója átadták Székhelyi József és Trokán Péter részére az Arlecchino-díjat, amelyet a Halpern és Johnson előadásban nyújtott legjobb férfi alakításért kaptak.

 

Kedves Élet Menete Közösség!Mint azt bizonyára már többen tudjátok, alapítónk Székhelyi József színművész az utolsó…

Geplaatst door Az Élet Menete Alapítvány op Vrijdag 24 augustus 2018

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás: