Események betöltése

Székhelyi József színművész temetése

  • Ez az esemény elmúlt.
  Kozma utcai Izraelita Temető Kozma u. 6
Budapest, 1108
   

Kedves Élet Menete Közösség!

Mint azt bizonyára már többen tudjátok, alapítónk Székhelyi József színművész az utolsó útjára készül most vasárnap 14.00 órakor a Kozma utca 6. szám elől. Kísérjük el, és támogassuk jelenlétünkkel Őt az első métereken!

Az emléke legyen áldott!

Jó utat Jóska!

Gyász: Meghalt Székhelyi József színművész – Kibic Magazin

71 éves korában, hosszan tartó betegség után elhunyt Székhelyi József Jászai Mari-díjas színész, akiről barátai és kollégái is megemlékeztek. Nyáry Krisztián: “Tavaly a Madách Színházban közreműködőként vettem részt egy előadásban, és a szervezők közös öltözőbe osztottak Székhelyi Józseffel. Ismertük egymást, de jó régen nem beszéltünk.

Korábbi interjúnk Székhelyi Józseffel:

“A zsidentitásom ide-oda szlalomozott gyerekkoromban” – Kibic Magazin

“Édesapám fékezett habzással járt el a templomba. Vallás és liturgia terén mély tudatlanságban éltem az eddigi 67 évemet. Hiába tudtam már kisgyerekkoromban, hogy van pészah, purim, jom kipur stb., azt kérdeztem: nekünk miért nincs karácsonyfánk? Erre a szüleim azt mondták: tűzvédelmi okok miatt.” Székhelyi József Jászai Mari-díjas színművész.

Cikkünk a Gólem Színházban nagy sikerrel játszott Halpern és Johnsonban nyújtott alakítása kapcsán.

Rangos díjban részesült a Gólem Színház előadása – Kibic Magazin

A nyíregyházi Vidor Fesztiválon díjazták a Gólem Színház Halpern és Johnson című darabját. A legjobb férfi alakításért az előadás két színésze, Székhelyi József és Trokán Péter, megosztva kapta meg a rangos elismerést. Benedek Miklós, a Vidor Fesztivál zsűri elnöke és Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója átadták Székhelyi József és Trokán Péter részére az Arlecchino-díjat, amelyet a Halpern és Johnson előadásban nyújtott legjobb férfi alakításért kaptak.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»