Események betöltése

Sós Kávé: magyar-német színházi előadás

  • Ez az esemény elmúlt.
  Izraeli Kulturális Intézet Paulay Ede utca 1
Budapest, 1061 Magyarország
  Izraeli Kulturális Intézet
Honlap:
http://www.izraelikultura.hu/
   
A Budapest XX. Kerületi Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium és németországi testvériskolája, a Saarlouiser Gymnasium am Stadtgarten közös toleranciaprojektet indított útjára még 2013-ban Sós Kávé (Salziger Kaffee) címmel a 2014-es Magyar Holokauszt Emlékév alkalmából.

 
A Sós kávé (Salziger Kaffee) című kötet, mely magyar zsidó női túlélők autentikus visszaemlékezéseit tartalmazza, képezi a projekt alapját. A kötet 2007-ben jelent meg Pécsi Katalin szerkesztésében a Novella Könyvkiadónál. Közös projektünkben ezeket a magyar történeteket állítottuk színpadra.
 
A saarlouis-i gimnázium tanulóinak jeleneteiben elementáris erővel bontakozik ki a borzalom és a fájdalom elegye – szíven ütve a nézőket. A budapesti diákszínjátszók egy fő cselekményszálra fűzték fel a visszaemlékezők történeteit, így jelenítve meg a testi-lelki kiszolgáltatottságot, megalázottságot, és a túlélni akarás két rendkívüli, az adott szituációban már-már természetfeletti eszközét: a testvériességet és a reményt.
 
A két előadás premiere 2014. január 31-én volt Saarlouis-ban és április 2-án kerül bemutatásra az Izraeli Kulturális Intézetben.

Sós Kávé: magyar-német színházi előadás

A Budapest XX. Kerületi Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium és németországi testvériskolája, a Saarlouiser Gymnasium am Stadtgarten közös…

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»