Események betöltése

Saint-Saëns: Sámson és Delila / MET – EA / 2018

  • Ez az esemény elmúlt.
  Müpa - Művészetek Palotája Komor Marcell u. 1
Budapest, 1095 Magyarország
  jegy.hu
   

A Met új produkciója

Saint-Saëns ószövetségi történetet feldolgozó gyönyörű operájának új produkciójában lép fel újra Elīna Garanča és Roberto Alagna – a két világsztár ugyanis nyolc éve, egy másik érzéki francia operában, Bizet Carmenjében is elvarázsolta már a közönséget. Az olasz tenor szerint Sámson szerepében nemcsak az erő fontos, hanem a hang eleganciája is, kettejük együttműködéséről pedig így fogalmazott: „Nagyon közel vagyunk egymáshoz a színpadon, minden különbözőségünket félre tudjuk tenni, igazi párként vagyunk képesek megjelenni”. A filiszteus papnőt alakító Elīna Garanča, mint egy interjúban nyilatkozta, Delila gyengesége mellett azt is meg szeretné mutatni, hogy milyen szerelembe esni egy hősbe. Dagon főpapját a francia operarepertoár egyik legjobb anyanyelvi művésze, Laurent Naouri kelti életre. Abimelech satrapát a moszkvai Bolsoj Színház neves baritonja, Elchin Azizov alakítja, a zsidó vénembert pedig az orosz Dmitrij Beloszelszkij.
A lenyűgöző látványvilágú, izgalmas színpadi megoldásokat kínáló előadást a Tony-díjas Darko Tresnjak rendezi, aki húsz év után ezzel a produkcióval tér vissza a Metbe. A francia szerző 1876-ban komponált operáját a változatos életutat bejárt, John Barbirolli egykori Hallé Zenekarát lassan két évtizede vezető brit karmester, Sir Mark Elder vezényli.

A Metropolitan Opera Live in HD közvetítések partnerünk, a Cikánek Management közreműködésével valósulnak meg.

Rendező: Darko Tresnjak

Vezényel: Sir Mark Elder
Díszlet: Alexander Dodge
Jelmez: Linda J. Cho
Fény: Donald Holder
Szereposztás: Samson (Roberto Alagna), Dalila (Elīna Garanča), High Priest (Laurent Naouri), Abimélech (Elchin Azizov), The Old Hebrew (Dmitry Belosselskiy)

Közreműködik: A Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»