Események betöltése

Sábát Esti Láz Senior – vendégünk Iványi Gábor

  • Ez az esemény elmúlt.
  Izraeli Kulturális Intézet Paulay Ede utca 1
Budapest, 1061 Magyarország
  Izraeli Kulturális Intézet
Honlap:
http://www.izraelikultura.hu/
 

A Sábát Esti Láz klub olyan programsorozat, amely minden érdeklődőnek lehetőséget kínál arra, hogy megismerje a hagyományokat, szokásokat, izraeli és zsidó kultúrát, valamint más fiatalokat. A hagyományos programok között szerepel többek közt a Sábát esti láz SENIOR program is, kifejezetten az 50 év feletti korosztály számára, melynek márciusban a vendége Iványi Gábor.

Ismét várjuk a SENIOR korosztály örök fiatal érdeklődőit. Ez alkalommal Iványi Gábort hívtuk meg egy beszélgetésre. Iványi Gábor a Wesley János Lelkészképző Főiskola főigazgatója, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség alapító lelkésze. A rendszerváltás előtt aktívan részt vett a demokratikus ellenzék szerveződéseiben. A 80-as években a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület, parlamenti időszakban pedig a Magyar-Izraeli Baráti Társaság tagja volt. 1993-99-ig a Fővárosi Szociális Központ és Intézményei igazgatója volt. 1989-től az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke és számos szociális intézmény fenntartója.

A Sábát Esti Láz klub olyan programsorozat, amely minden érdeklődőnek lehetőséget kínál arra, hogy megismerje a hagyományokat, szokásokat, izraeli és zsidó kultúrát, valamint más fiatalokat. A SEL egy Post-Taglit program, melynek székhelye az Izraeli Kulturális Intézet, első számú támogatója a Szochnut. A hagyományos programok között szerepel többek közt társasozás, Purim-bál, beszélgetés, filmnézés és Sábát esti láz SENIOR program is, kifejezetten az 50 év feletti korosztály számára. A klub tagjai között vannak olyanok, akik rendszeresen járnak zsidó közösségbe, és olyanok, akik most kezdik felfedezni a zsidó kultúrát.

A korábbi programjainkon készült fotók itt találhatóak: https://www.facebook.com/groups/sabatestilaz/photos/

Dátum: 2014. március 28., péntek, 19:00
Belépőjegy: 1 süti/üdítő/rágcsálnivaló. Ha szeretnéd támogatni az Iványi Gábor egyháza által segített gyerekeket, akkor ezen felül a helyszínen bármilyen élelmiszer felajánlást örömmel fogadunk.
További információ és regisztráció: sabatestilaz@gmail.com
 
A programsorozat fő támogatója a Szochnut (Jewish Agency for Israel) és az Izraeli Kulturális Intézet.
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»