Események betöltése

SÁBÁT ESTI LÁZ A BÉT ORIMMAL

  • Ez az esemény elmúlt.
  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest 6. kerület, Magyarország
   

Szívesen elmennél zsinagógába, de nincs kivel? Nem ismered a helyi szokásokat, így inkább el sem mész? A Sábát esti láz klub a Bét Orim Reform Zsidó Közösséghez megy vendégségbe Hanuka első péntek estéjén zsinagógalátogatási programja keretében.

 

Ezúttal egy különleges sábáti zsinagógalátogatásra invitálunk, ugyanis ez az este Hanuka 3. estéje lesz. Meggyújtjuk majd a Hanukiát, megismerkedhetsz a különleges ünnepi áldásokkal, dalokkal, szokásokkal. 😉

A szombatfogadási ima után a közösség vendégei vagyunk kiddusra (ha tudod, mi az, azért gyere el, ha nem tudod, azért! 🙂 ) és frissítőkre/könnyű étkezésre. A programon Raj Ferenc rabbi segítségével lehetőség lesz megismerni a különböző sábáti szokásokat, imákat és feltenni kérdéseidet, amelyekre eddig nem volt alkalmad.

A Sábát Esti láz klub olyan programsorozat, amely minden érdeklődőnek lehetőséget kínál arra, hogy megismerje a hagyományokat, szokásokat, izraeli és zsidó kultúrát, valamint más fiatalokat. A SEL egy Post-Taglit program, melynek székhelye az Izraeli Kulturális Intézet, elsőszámú támogatója a Szochnut. A hagyományos programok között szerepel többek közt társasozás, Purim -bál, beszélgetés, filmnézés és Sábát esti láz SENIOR program is, kifejezetten az 50 év feletti korosztály számára.

A klub tagjai között vannak olyanok, akik rendszeresen járnak zsidó közösségbe, olyanok, akik most kezdik felfedezni a zsidó kultúrát, és olyanok, akik korábban a Szochnuttal szoros együttműködésben dolgozó Taglit Birthright Israel Hungary/Magyarország szervezésében töltöttek el 10, izgalmas programokkal sűrűn tarkított napot Izraelben.

A klub legújabb programsorozata – a zsiniLES – keretében egy-egy zsinagógába látogatnak el a csoport tagjai minden hónapban. Első alkalommal a Bét Orimba.

A Bét Orim Magyarország másodikként megalakult reform zsidó közössége. Az egykori magyar zsidó progresszió hagyományait követve szeretné újraéleszteni a modern vallási életet.

A Bét Orim Reform Zsidó Hitközség az 1848-ban alapított és 1852-ben feloszlatott Pesti Középponti Reform Zsidó Egylet mai újraalapítása. A közösség rabbija: Raj Ferenc.

A Bét Orim szavak azt jelentik, hogy Fények Háza. A Közösség neve arra utal, hogy a világosság, a jóság, a haladás otthona kíván lenni.

Mit nyújt a Bét Orim Közösség?

Befogadást – olyanoknak is, akiket máshonnan kirekesztenek.

Bátorítást – mindenkinek; annak is, aki még kérdezni sem tud.

Biztonságot – azoknak, akik összetartó zsidó közösségre vágynak.

Tehát mindenkit szeretettel várunk, akár volt már zsinagógában, akár nem, akár ismeri már a szokásokat, akár nem.

Csatlakozom az eseményhez

Sábát esti láz klub

Helyszín: Bálint Ház (Budapest, VI. Révay u. 16.) Macesz terem

Időpont: 2013. november 29. péntek 17:30

https://www.facebook.com/events/1393141894260263/

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»