Események betöltése

Rendhagyó istentisztelet Donáth György szoborállítása kapcsán

  • Ez az esemény elmúlt.
  Páva utcai zsinagóga Páva u. 39
Budapest, 1094 Magyarország
   

Rendhagyó istentiszteletre hív a Mazsihisz a Páva utcai zsinagógában ezzel tiltakozva az antiszemita parlamenti képviselő, Donáth György szobrának felállítása ellen. Előtte György Péter tart előadást emlékezetpolitikáról és az 1940-es évek megítéléséről.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) határozottan ellenzi, hogy a dicstelen politikai szerepvállalása miatt elhíresült, egykori antiszemita parlamenti képviselő, Donáth György szobrot kap Budapesten, alig pár lépésre a Páva utcai Holokauszt Emlékközponttól.

Páva utcai zsinagóga

A szoborállítás kapcsán a Mazsihisz rendhagyó istentiszteletre hív minden jó érzésű – zsidó és nem zsidó – honfitársunkat. Arra kérünk minden barátunkat, hogy jelenlétével fejezzék ki közösségvállalásukat február 26-án (pénteken) a Páva utcai zsinagógában (Budapest IX. ker., Páva u. 39.)

A szoborállítás kapcsán 16:30 órától György Péter emlékezetpolitikáról és az 1940-es évek megítéléséről tart előadást, majd ezt követően 17:00 órától veszi kezdetét a hagyományos szombat fogadó istentisztelet.

Az esemény nyitott, minden érdeklődőt szeretettel várunk. Kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze az: rsvp@mazsihisz.hu e-mail címen.

Rendhagyó történelemóra és Szombat köszöntése

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) határozottan ellenzi, hogy a dicstelen politikai szerepvállalása miatt elhíresült, egykori…

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»