Események betöltése

Rejtett tanterv – oktatás és identitás | Konferencia

  • Ez az esemény elmúlt.
  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest 6. kerület, Magyarország
 
   

Mi a szerepe az oktatásnak az identitás létrejöttében? Hogyan megy végbe az iskolától kapható identitás-formák kialakulásának kulcsfontosságú folyamata ma, Magyarországon? Milyen tudatos lépésekkel és programokkal, és milyen rejtett tantervekkel alakítják a különféle intézmények diákjaik identitását? S aztán hogyan lehet vizsgálni az eredményeket, mi számít sikernek?
Konferenciánk látleletet kíván adni arról, hogy különböző hátterű és módszerű oktatási intézmények miként tekintenek a kérdésre és az identitás kialakítására mint elsődleges feladatukra. A meghívottak között zsidó és nem zsidó, állami és magán, alternatív és hagyományos módszereket követő, a hazai oktatási piacot így vagy úgy, de meghatározó, vagy azokon különleges helyet elfoglaló intézményeket hívtunk meg, hogy megismerhessük jó gyakorlataikat és válaszaikat.

Kisebb és nagyobb közösségeink, hazánk, Európa és a világ változik – ez mindig is így volt, ám benne lenni a változás kiszámíthatatlan áramlásában különösen fontossá teszi a tudatos rápillantást arra, milyen útravalóval bocsájtjuk tovább gyermekeinket az intézmények óvó falain túlra.

Részletek: www.balinthaz.hu/rejtett-tanterv

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás: