Események betöltése

Rejtett tanterv – oktatás és identitás | Konferencia

  • Ez az esemény elmúlt.
  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest 6. kerület, Magyarország
 
   

Mi a szerepe az oktatásnak az identitás létrejöttében? Hogyan megy végbe az iskolától kapható identitás-formák kialakulásának kulcsfontosságú folyamata ma, Magyarországon? Milyen tudatos lépésekkel és programokkal, és milyen rejtett tantervekkel alakítják a különféle intézmények diákjaik identitását? S aztán hogyan lehet vizsgálni az eredményeket, mi számít sikernek?
Konferenciánk látleletet kíván adni arról, hogy különböző hátterű és módszerű oktatási intézmények miként tekintenek a kérdésre és az identitás kialakítására mint elsődleges feladatukra. A meghívottak között zsidó és nem zsidó, állami és magán, alternatív és hagyományos módszereket követő, a hazai oktatási piacot így vagy úgy, de meghatározó, vagy azokon különleges helyet elfoglaló intézményeket hívtunk meg, hogy megismerhessük jó gyakorlataikat és válaszaikat.

Kisebb és nagyobb közösségeink, hazánk, Európa és a világ változik – ez mindig is így volt, ám benne lenni a változás kiszámíthatatlan áramlásában különösen fontossá teszi a tudatos rápillantást arra, milyen útravalóval bocsájtjuk tovább gyermekeinket az intézmények óvó falain túlra.

Részletek: www.balinthaz.hu/rejtett-tanterv

https://www.facebook.com/events/2191577701100023

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Szólj hozzá!