Események betöltése

Rangos beszélgetések a Bálint Házban

  • Ez az esemény elmúlt.
  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest 6. kerület, Magyarország
   
Rangos Katalin havonta, aktuális, a közéletünket leginkább meghatározó és egyéb érdekes témákban beszélget meghívott vendégével a JCC Budapest – Bálint Ház rendezvény sorozatában.

Stohl András
Számos kitüntetéssel, köztük Jászai Mari-díjjal ismerték el munkáját. Színművész, televíziós műsorvezető, és szinkronhangként is egy ország ismeri.
 Magánéletéről nem szívesen beszél, mégis vele van tele a bulvársajtó.
Igen megosztó személyiség.
Sok újrakezdés volt már az életében, de a kihívások és nehézségek nem törték meg.

Stohl Andrással beszélget február 19-én szerdán 19:00-tól Rangos Katalin, a Rangos beszélgetések házigazdája.
Kapunyitás: 18:40
Belépő: 1400 Ft, diákigazolvánnyal ingyenes.
Fizetési módok: átutalás, Bankkártyás, készpénzes, barion fiókos valamint SZÉP kártyás fizetésre van lehetőség on-line és a pénztári órákban.
Az írott és elektronikus médiumok újságírói és fotóriporterei az eseményről akkreditáció birtokában tudósíthatnak. Ennek érdekében kérjük a sajtó munkatársait, hogy a sajto@balinthaz.hu email címen regisztráljanak a beszélgetésre szerda 15:00 óráig (február 19.). Köszönjük!

Szervező

Az esemény főtámogatója a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS), amely 1991-ben jött létre, az The American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezeteként. A kiemelten közhasznú szervezet célja, hogy hozzájáruljon a zsidó identitás kialakításához és megtartásához.
A MAZS Alapítvány hazánk legnagyobb zsidó humanitárius szervezete. Küldetése 26 éve változatlan: jóléti és szociális programok keretében segítséget nyújt elsősorban idős holokauszt-túlélőknek és rászoruló gyermekes családoknak. Ezenfelül közösségépítő és önkéntes programjaival erősíti a zsidó identitást és összetartozást. Az elesettek iránti felelősségvállalást évről évre nagyobb energiákkal, ám kifinomultabb eszköztárral valósítja meg, amely a támogatottak testi és lelki egészségét egyaránt szem előtt tartja.

A JDC/Joint „újkori” története Magyarországon, 38 év illegalitás után 1991-ben indult újra, ekkor hozta létre a nemzetközi szervezet a ma is működő MAZS Alapítványt. Elsőként az idős túlélők megsegítésére megalakult a Holokauszt Túlélők Programja. Kezdetben a legfontosabb feladat a segélyek folyósítása volt, de fokozatosan előtérbe került a rászorulóknak nyújtott szolgáltatáscsomagok kidolgozása, bevezetése és rendszerbe foglalása, valamint a kapcsolatépítés és a közösségi élet felélesztése is.

Az alapítvány jelenleg három fő területen – Szociális támogatás, Közösségépítő programok és Általános humanitárius programok – 9 programot működtet: Bálint Ház Holokauszt Túlélők Programja Intergenerációs Program Jaffe Zsidó Családsegítő Judafest Utcafesztivál és Zsidó Filmfesztivál (ZSIFI) és Narancsliget Adományközpont.

 

Belépő: 1400 Ft,

Párbeszéd: Rangos beszélgetések a Bálint Házban | Bálint Ház

h k sze cs p szo v 5780-81. évi zsidó naptár 2020. Március 10.2020. Április 9.2020. Május 12.2020. Május 29.2020. Július 30.2020. Szeptember 19.2020. Szeptember 28.2020. Október 3.2020. Október 11.2020. December 11-18. 2020. február 10. Tu biSvát, a fák születésnapja Purim (Ádár 14.) Pészáh (Niszán 15.) Lag Báomer (Ijjár 18.)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»