Események betöltése

RAJ TAMÁS AKADÉMIA: TÓRAKÖR/BIBLIAISKOLA

  • Ez az esemény elmúlt.
  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest 6. kerület, Magyarország
   

Raj Ferenc rabbi folytatja nagysikerű tanfolyamát Tórakör/Bibliaiskola címmel hétfőnként a Bálint Házban. A ZSIDÓSÁG ESZMEVILÁGA A BIBLIAI KOHELET KÖNYVE ÉRTELMEZÉSÉNEK TÜKRÉBEN.

Kohelet a magyar bibliafordításokban a Prédikátor könyveként ismert. Ez a viszonylag rövid csupán tizenkét fejezetet tartalmazó mű egyike a héber Biblia harmadik részében található öt tekercsnek (Chámés m’gilot). Kohelet az ókori Izrael kevésbé kutatott „bölcsesség” műfajához tartozó irodalmának egyik gyöngyszeme, ami több, a nyugati kultúrában gyakori, szólásnak és közmondásnak is a forrása.
A legújabb kori, kortárs zsidó teológusok felhívták figyelmünket a Kohelet könyvében rejlő örök értékű tanácsok és tanítások fontosságára. A hagyományos és modern írásmagyarázók megvilágításában részletesen fogjuk megtárgyalni az emberi életet olyannyira befolyásoló eszméket és fogalmakat: gyász, öröm, örökkévalóság, sors, végzet, igazság, barátság, szeretet, jóság, szabadság, jutalom és büntetés.
A különböző, sokszor egymással ellentmondó értelmezéseket megismerve a hallgatók saját gondolatainak kifejtésére is lesz alkalom és lehetőség.

Az órák hétfőnként 18:00-19:30 a Bálint Házban, Bp., Révay utca 16-ban lesznek megtartva.
Időpontok: november 4, 11, 18. 25.

https://www.facebook.com/events/209665275868635/

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»