Események betöltése

“… az égre írj, ha minden összetört!”

  • Ez az esemény elmúlt.
  RS9 Színház Rumbach S. u. 9
Budapest, 1075 Magyarország
 
Versszínházi előadás Radnóti Miklós utolsó éveiből. A színpadon megelevenednek a Napló bejegyzései, az eclogák életigenlő gondolatai és a bori notesz verseiből megismert embertelen világban a legvégsőkig kitartó költő embersége. Az est bemutatásra került már korábban, a teljesség igénye nélkül: Budapesten, Szegeden, Nagyváradon és Beregszászon is.

“Radnóti Miklós folyamatosan és súlyosan jelen van a magyar gondolkodásban, amely azonban nem tud vele mit kezdeni. Alakja köré legendák szövődnek, odaadó rajongással övezik, a legtöbbet olvasott költők közé tartozik. (…)Egyre mélyebbre tartó élete és egyre meredekebben felívelő költői teljesítménye elemien fontos dolgokat közöl az országról. Látszólag oly nyugodt és bensőséges hangú költészete, amely még a legzaklatottabb pillanatokban is klasszikus mértéktartással szólal meg, nyugtalanító kérdéseket vet fel a hatalom és az egyén viszonyáról. Radnóti azt kérdezte, lehet-e az, aki akar: magyar költő.” (Ferencz Győző)

Radnóti Miklósra emlékezve

„… az égre írj, ha minden összetört!”

Tóth Péter Lóránt és Bódi Szabolcs közös estje.

Időpont: november 9. 19.00

Helyszín: RS9 Színház, 1075 Budapest, Rumbach Sebestyén u. 9.,

Előzetes regisztráció: [email protected]

Jegyár: 1500 Ft, Mazsike kártyával 1200 Ft

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás: