Események betöltése

PROAKTÍV – a városi környezetvédelemről a Bálint Házban!

  • Ez az esemény elmúlt.
  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest 6. kerület, Magyarország
   

A Bálint Ház Tu Bisvat, azaz a Fák Új Éve kapcsán több szempontból is foglalkozik a fák, a környezetünkért és egymásért vállalt felelősségünk kérdésével.

A Február 5-ei Proaktív programunkon velünk lesz Dr. Gálhidy László a WWF Magyarországtól, aki a fák és erdők aktuális helyzetéről ad majd áttekintést előadásában. Utána kerekasztal beszélgetésben olyan szervezeteket ismerhetünk meg, akik a városi térben képviselik a környezetért és egymásért vállalt felelősség kérdését. Beszélgetünk a Budapest Bike Maffiásokkal, a Cargonomiásokkal és a Food Not Bombs Budapest képviselőivel.

Az estét szendvicskészítés és bringás kiszállításuk zárja. Hozhatsz ennivalót, jöhetsz csak hallgatóságnak és csak készíteni is, és az is remek, ha a bringásokhoz csatlakozol!

Program:

17:00 Dr. Gálhidy László, a WWF Magyarország erdővédelmi programvezetője

17:40 Kerekasztal beszélgetés – Budapest Bike Maffia, Cargonomia, Food Not Bombs Budapest

18:20 Szendvicskészítés

19:20 Bringára fel! – kiszállítjuk az elkészült szendvicseket

A program ingyenes. Pénzbeli adományokat a szervezetek fogadnak a helyszínen. Élelmiszerrel is érkezhetsz, erről írunk még részleteket, figyeld az eseményt a Facebookon!

A fák újéve című aktuális kiállításunk három fiatal alkotó tárlata, amely szintén Tu Bisvat kapcsán több, égetően fontos kérdés mentén járja körül, amit a háborúk, a politika művel a fákkal (is). Február 5-én ezt is megnézheted!

A PROAKTÍV a Bálint Ház program-sorozata vallásról és társadalmi aktivizmusról, ahol minden zsidó ünnep apropóján egy-egy társadalmi kérdést járunk körül.

www.balinthaz.hu/proaktiv

Ingyenes program.

Proaktív Tu bisvát

 

Február 5-ei Proaktív programunkon velünk lesz Dr. Gálhidy László a WWF Hungarytól, aki a fák és erdők aktuális helyzeté…

Posted by Bálint Ház on Thursday, 28 January 2016

Meal on Wheel – Felelősség a környezetünkért és egymásért | PROAKTÍV Tu Bisvát

A Bálint Ház Tu Bisvat, azaz a Fák Új Éve kapcsán több szempontból is foglalkozik a fák, a környezetünkért és egymásért vállalt felelősségünk kérdésével….

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»