Események betöltése

Polish Jazz 1918 – 2018 | Młynarski & Masecki Jazz Band (PL)

  • Ez az esemény elmúlt.
  BMC - Budapest Music Center Mátyás u. 8.
Budapest, 1093 Magyarország
  jegy.hu
   

A Młynarski & Masecki Jazz Band képes szó szerint visszaidézni a két háború közti időszakban működő zenekarok hangulatát és hagyományait, de Marcin újszerű hangszereléseinek és Janek hangjának köszönhetően új lélegzethez jut ez a zene. A fiatal zenészek komoly humorérzékkel rendelkeznek, a 30-as évek slágereit kacsintásokkal kísérve, nem teljesen hagyományos módon adják elő, mindezt persze kiemelkedően virtuóz hangszeres tudásuknak köszönhetően engedhetik meg maguknak. Játszadozva a konvenciókkal, olykor őrült free-jazz improvizációkat szőve a zenébe, a darabok teljesen mai hangzásúvá válnak, ugyanakkor eredeti szellemüknek megfelelően mégis táncolhatóak maradnak. „Ezt a muzsikát populáris zeneként, mindenki számára érthetően adjuk elő, visszatérve a jazz eredeti ethoszához.” nyilatkozta a zenekarról Marcin Masecki.

A Jazz Band repertoárja jobbára mára már ismeretlen swing dalokból és egyedi tangóból áll. A program koncepciója Adam Aston, a kor legismertebb lengyel énekese és Henryk Wars, a húszas-harmincas évek legfontosabb, zsidó származású zongoraművésze, rendezője és zeneszerzője előtt tiszteleg, az ő munkásságukra épülve. A zenekar 2017-es, Noc w Wielkim Mieście (Éjszaka a nagyvárosban) című, a Lado ABC kiadónál megjelentetett lemezét Lengyelország egyik legfontosabb és legbefolyásosabb napilapja, a Gazeta Wyborcza a 2017-es Év Albumának választotta.

A Polish Jazz 1918 – 2018 projektet a wrocławi Firlej Művészeti Központ hívta életre. Az improvizatív zene és a jazz számos olyan értéket hordoz magában, amiből a két világháború közti időszakban rengeteg mű születhetett. A Polish Jazz 1918-2018 projektbe az ifjú lengyel jazz-zenész generáció, és a visegrádi országok olyan ismert improvizációs zenészei kerültek be, akik újító módon nyúlnak a tradíciókhoz és a jövőbe nyúlva hagyják magukat elragadni képzelőerejük és kreativitásuk által.

Közreműködik:

Marcin Masecki – zongora, hangszerelés, zenei rendező
Jan Emil Młynarski – ének, banjola
Jerzy Rogiewicz – dob
Piotr Wróbel – tuba
Tomasz Duda – szaxofon
Wiesław Wysocki – szaxofon
Michał Fetler – szaxofon

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

Jegy.hu – Polish Jazz 1918 – 2018 | Młynarski & Masecki Jazz Band (PL)

Az egyik legkülönlegesebb lengyel zongorista – az Opusból jól ismert és a BMC Records gondozásában alig három hónapja Ragtime címmel duólemezt megjelentető – Marcin Masecki, és a népszerű dobos és énekes, a Warszawskie Combo Taneczne sztárja, Jan Emil Młynarski hozta létre ezt a zenekart, amely a két háború közti időszak lengyel jazz zenekarait, s azok zenei hagyományait idézi fel.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Szólj hozzá!