Események betöltése

Pizza Kamikaze – Új bemutató a Gólemben

  • Ez az esemény elmúlt.
  Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház Jurányi utca 1-3.
Budapest, 1027 Magyarország
 

A minden ízében új, magyar dráma aktualitásától és bátor témaválasztásától válik izgalmassá, egy kifejezetten érzékeny problémakört kutat: az öngyilkosságot. A történet, miközben végig az öngyilkosokon keresztül mutatja a világot, rendkívüli módon mégis himnuszt zeng az élet fontosságáról és a halálba menekülés értelmetlenségéről.

 
A szerző, Etgar Keret Izrael egyik legismertebb kortárs írója, aki legfőképp novelláiról ismert, meg arról, hogy irodalmi szintre emelte az izraeli héber szlenget. A Gólem Színház (a nyolc novellából álló Trükk című mű után) a már több mint huszonkét nyelvre lefordított – eredeti címén: Kéjtáná sel Kneller – Keret-novellát viszi színre, amelyet Vinnai András adaptált. A minden ízében új, magyar dráma aktualitásától és bátor témaválasztásától válik izgalmassá, egy kifejezetten érzékeny problémakört kutat: az öngyilkosságot.
 
A témát ezúttal nem a környezet, a gyászolók, a család vagy a barátok, hanem az öngyilkosok szemszögéből ábrázolják, így egy egészen új narratíva született.

„Két nappal azután, hogy végeztem magammal, munkát találtam egy pizzériában. Nem túl nagy szám, de átmenetileg jó lesz!”

Az öngyilkosok úgy „élnek tovább a túloldalon”, ahogy végeztek magukkal. Az ereiket felvágók vérző csuklóval, a vízbe ugrók elkékülve, a magukat fejbe lövők lyukkal a halántékukban, míg az öngyilkos merénylők leginkább egy gyrosra hasonlítva töltik napjaikat. A főszereplő, Háim egy nap telespriccelte vérrel az albérletét egy lány miatt, majd az öngyilkosok gyűjtőhelyén olyan hírt kap, ami alapjaiban változtatja meg eddigi „halálát”.

 
A történet, miközben végig az öngyilkosokon keresztül mutatja a világot, rendkívüli módon mégis himnuszt zeng az élet fontosságáról és a halálba menekülés értelmetlenségéről.
 
 
 
Szereposztás: Bánki Gregely, Hay Anna, Huzella Júlia, Kardos Róbert,Lajos András, Schmied Zoltán
Szerző: Vinnai András, Dramaturg: Németh Virág, Díszlet: Borgula András, Maszk, jelmez, speciális effektek: Juristovszky Sosa, Animáció: Tóth Zs. Szabolcs, Zene: Gazda Bence, Műszaki vezető: Fábián Gábor Zoltán, Produkciós vezető: Marcsa Barbara, Rendezőasszisztens: Kern Dóra, Rendező: Borgula András
Külön köszönet Balázs Gábornak és Toronyi Zsuzsannának.
 
 A fotót Fekete Fanni készítette.
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»