Események betöltése

Piros Vonalak // Szexizmustól a nők elleni erőszakig

  • Ez az esemény elmúlt.
   

Közös tanulás mardrichoknak, fiatal aktivistáknak és közösségi tagoknak

A képen a következők lehetnek: szöveg❓ Tapasztaltad már, hogy a férfiak és nők között milyen egyenlőtlenségek vannak? Érezted már úgy, hogy te vagy másvalaki a környezetedben igazságtalan, akár kellemetlen helyzetbe került amiatt, mert lány/nő? Szerinted mik a piros vonalak egy kapcsolatban? A suliban vagy egyetemen? És más közösségi terekben, ahol megfordulsz?

❗ Saját környezetünkben is nap mint nap megtörténik, hogy hátrányos megkülönböztetés, inzultus vagy akár erőszak ér lányokat, nőket. Előfordul, hogy ennek mi is szemtanúja vagyunk, de sokszor mindez a látókörünkön kívül történik.

🚩 Ahhoz, hogy változzon a helyzet, hogy a közösségeink egyenlőségen alapuljanak, és mindenki biztonságban érezze magát bennük, nekünk is tennünk kell. Ezt elsősorban úgy tudjuk elérni, hogy jobban megértjük a problémát, hogy tanulunk másoktól, és úgy, ha odafigyelünk arra, hogy hogyan beszélünk, hogyan viselkedünk egymással.

A Szarvas Int’l Jewish Youth Camp, a Bálint Ház, a Hasomer Hacair Magyarország, a Hanoar Hatzioni Hungary és a Mozaik Hub csapatai egy tanulási sorozatot indítanak a szexizmus, zaklatás, nők elleni erőszak témákban. A sorozat célja, hogy megszólítsa a zsidó közösség fiatal tagjait, a szarvasi madrichokat, az ifjúsági szervezetek fiatal vezetőit, valamint a zsidó iskolák diákjait.

Az első alkalommal a NANE Egyesület és a Patent Egyesület szakértőivel járjuk körbe az alapfogalmakat. Lesz szó a nemi egyenlőtlenségekről, a bullyingról, a traumáról és sok más kapcsolódó témáról. A program első felében rövid előadásokat hallhatsz majd, a második felében pedig egy panelbeszélgetéssel készülünk, ahol te is felteheted a témához kapcsolódó kérdéseidet.

https://www.facebook.com/events/1338581399629314/

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»