Események betöltése

Pálfi György: Final Cut – Final Show

  • Ez az esemény elmúlt.
 

Pálfi György Final Cut című montázsfilmjét utoljára láthatja a közönség a mozivásznon december 10-én. A vetítés után bemutatásra kerül a Final Cut: Hölgyeim és Uraim című tankönyv, amelyet Varga Balázs filmtörténész jegyez. 

Pálfi György

Final Cut – Final Show, és mégis, ahogy sokszor halljuk: valaminek a vége az valami újnak a kezdete. Ugyanis ez az előadás is különleges lesz, mert a Final Cut: Hölgyeim és Uraim a vászonról papírra vándorol.

December 10-én a Final Cut hivatalos könyvbemutatója lesz. A vetítést követően Varga Balázs szerző felvezeti a könyvet, Pálfi György pedig interaktív DVD-bemutatót tart – ugyanis az oktatási tananyag mellékleteként a vágók, hangosok mellett a rendező audio kommentárja is meghallgatható a DVD-n.

Final Cut: Hölgyeim és Uraim című könyv

 

A Final Cut montázsfilm három évig egy kis szobában készült, és a rendező, Pálfi György szerint “tisztelgés” a filmtörténet 116 éve előtt a Lumiere fivérektől az Avatárig.

A filmet a közönség hatalmas tapssal jutalmazta a 2012-es Cannes-i filmfesztiválon, és Thierry Frémaux művészeti igazgató “a világon a legszebb főcímű” filmként konferálta fel, mivel a Final Cut elején a filmben felhasznált valamennyi alkotás rendezőjének neve megjelenik. Emlékeztetett arra, hogy Pálfi György, a “magyar mozi egyik legígéretesebb fiatal alkotója” visszatérő vendége Cannes-nak, miután a Taxidermiát 2006-ban nagy sikerrel vetítették az Un certain regard (Egy bizonyos nézőpont) elnevezésű második legjelentősebb versenyszekcióban.

A FILM MEGTEKINTÉSE AZ URÁNIÁBAN INGYENES, HELYFOGLALÁS ÉRKEZÉSI SORRENDBEN!

Varga Balázs filmtörténész

Forrás: akibic.hu + hvg.hu

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»