Események betöltése

Műtárgyak Éjszakája EXTRA – Művészeti séták budapesti …

  • Ez az esemény elmúlt.
  Salgótarjáni Utcai Zsidó Temető Salgótarjáni u. 6
Budapest, 1087
  jegy.hu
   

Magyarország egyik legkülönlegesebb, építészeti műemlékeiben a leggazdagabb temetőjébe invitáljuk látogatóinkat.  Abba a temetőbe, mely 2002 óta teljes egészében műemléknek van nyilvánítva s amelynek területén  jelentős számú,  világszínvonalban is kiemelkedő  műemlékileg védett síremléket találhatunk. Megismerhetjük  benne Lajta Béla egyedi, örökké megújuló munkásságát, de találkozhatunk itt sok más magyar híres építész  remekbe szabott alkotásaival is.      Olyan nagy emberek síremlékei előtt állunk meg néhány szóra,  mint pl. Weisz  Manfréd a gyáros, Hatvany – Deutsch báró a műgyűjtő,  Herz Ármin a szalámi gyáros,  vagy Vázsonyi Vilmos, az első zsidó származású miniszter sírja előtt.
Ebben a lenyűgöző hangulatú temetőben  láthatjuk a funerális művészet eklektikus gazdagságát,  különös hangsúlyt helyezve a ma is modernek számító art deco művészet néhány igaz gyöngyszemére.

A sétát Hargitay D. Dávid művészettörténész vezeti.

Jegy.hu – Műtárgyak Éjszakája EXTRA – Művészeti séták budapesti temetőkben

Rejtett építészeti különlegességek egy zárt kerítésen belül. A zsidó funerális művészetének ezer arca, ahol a különböző stílusok lenyűgöző hatása ámulatba ejti az oda belépőt.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»