Események betöltése

Mindent ide, de azonnal! Avagy ki ül a Porschéban?

  • Ez az esemény elmúlt.
  Katona József Színház Petőfi Sándor u. 6
Budapest, 1052 Magyarország
   

Beszélgetés a magyar közép- és felsőosztályról, fiatalságkultuszról, függőségekről és önhazugságokról Hidas Judit Hotel Havanna és Kötter Tamás Rablóhalak című novelláskötete kapcsán.

A beszélgetés résztvevői: Hidas Judit író, Kötter Tamás író, Márton László író

Helyszín: Katona József Színház Kávézója

Hidas Judit: Hotel Havanna

Vallási hóbortban szenvedő kozmetikusnő; egy súlyproblémákkal küszködő háziasszony, aki pornózással keresi a kenyerét; egy anya, aki otthagyja az autópálya szélén a gyermekét; egy feleség, aki rájön, homoszexuális férfival él együtt.

A Hotel Havannában elsősorban a mai magyar középosztály problémáiról, az identitását kereső modern nőről, az emancipáció árnyoldalairól, szól. Főszereplői hétköznapi életünk szereplői, szomszédaink, ismerőseink, esetleg mi magunk, olyan emberek, akik illúzióik és irreális félelmeik miatt képtelenek olyan döntéseket hozni, amelyek hozzásegítik őket a boldoguláshoz.

A könyvben szereplő novellákkal a szerző bekerült a fiatal tehetségeket elismerő Petri díj három döntőse közé 2012-ben és 2014-ben ő képviseli Magyarországot az Európai Elsőkötetesek Fesztiválján.

  

Kötter Tamás: Rablóhalak

Kötter Tamás olyan világba kalauzol minket írásaiban, amelyről a magyar irodalom eddig nemigen tudósított. Hogy erről a szféráról eddig nem nagyon születtek opuszok, annak oka egyszerű: a magyar író általában nem ismeri ezt a bolygót. Kötter viszont nagyon is, így aztán a yuppie-k hiteles krónikása. A pesti Édes Életről ír, a “felső tízezerről”: pénzes ügyvédekről, menő menedzserekről, vastag cégvezetőkről, multis lányokról. Meg cabriókról, pénzről, drága szórakozóhelyekről, álomnyaralásokról, de luxe szerelmekről. És a csillogás mögött a hihetetlen ürességről. Voltak mesterei: Hemingway is, Carver is, de leginkább Bret Easton Ellis. Tanult tőlük, majd kikeverte a saját hangját, egy hamisítatlanul pesti, cinikusan tárgyilagos és fájdalmasan vicces prózát.

Cserna-Szabó András, író

Mindent ide, de azonnal! Avagy ki ül a Porschéban?

Beszélgetés a magyar közép- és felsőosztályról, fiatalságkultuszról, függőségekről és önhazugságokról Kötter Tamás Rablóhalak és Hidas Judit Hotel…

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»