Események betöltése

Mickey Yonas: I’m Angelina Jolie (ISR)- fizikai színházi előadás

  • Ez az esemény elmúlt.
   

// Scroll down for English //
I’m Angelina Jolie
(for Ensamble Can)
– kortárs fizikai színházi előadás

Mi történik akkor, amikor menekült lesz belőled? Természetesen gyalogolsz.

Rohansz hogy mentsd az életed, mert mondjuk a faludat fegyveres támadás érte, bármilyen közlekedési eszköz megfelel, hogy minél előbb elmenekülhess. Egy családi autó. Vagy a szomszédod gyümölcsös furgonja. Egy lopott busz. Egy traktor mögött húzott szekér. De a határ mindenképpen utadat állja. Ott csak a két lábadon tudsz átjutni. Miért? Mert egyenruhás férfiak el fogják kérni a papírjaidat. Mi történik, ha nincsenek nálad papírok, mert elhagytad őket, vagy inkább a gyerekeid kezét ragadtad meg? Nem számít. Szállj ki a járművedből. Állj ott vigyázva. Várj. Papírok vagy anélkül: lenni vagy nem lenni. Menekült életed így veszi kezdetét: állva és tehetetlenül. (kiszolgáltatva)

Egy fizikai színházi előadás, mely nem a menekülteket, hanem minket akar megvilágítani. Arról a társadalomról szeretnénk beszélni, amelyikben élünk. Arról, ahogy a másikkal bánunk, aki menedéket keres nálunk, de mi fenyegetésként tekintünk rá. A színpadon nem fogod őket hallani. Minket hallasz majd. És Angelina Jolie-t.

Mickey Yonas I’m Angelina Jolie című előadása, amely 2017-ben elnyerte a legjobb független színházi rendező és forgatókönyv díjat. Az izraeli művész a fizikai színház és a kortárs tánc segítségével beszél a társadalmunkról és arról, hogy mit teszünk, ha valaki segítséget kér tőlünk.

„Érzékeny és megható játék, amely szíven talál.” (Irmy Amir, Hamegafonn website, Channel B Radio)

“Olyan előadás, amely azt bizonyítja, hogy egy kis független produkció, mindössze három szereplővel tele lehet kreativitással, szépséggel és tehetséggel, miközben rávesz arra, hogy arról gondolkodjunk, ami számít. – Rendkívül ajánlott!”(Anat Mendel, Saloona website)

Rendező: Mickey Jonas
Játszák: Shay Jibri, Itai Chammah, Arnon Rosenthal

Trailer: https://www.youtube.com/

https://www.facebook.com/events/280593639146305

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»