Események betöltése

Mesezengő – Családi programsorozat a Szim Salomban/Február – Purimi előzetes

  • Ez az esemény elmúlt.
 
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Ismét eltelt egy hónap és közeledik Purim ünnepe. Szeretettel várjuk az 1-7 éves korú gyerekeket és családjaikat a Szim Salom Hitközség Mesezengő programsorozatának februári “Purimi előzetes” foglalkozására!

A Szim Salom Mesezengő programsorozatának februári foglalkozásán újra énekekkel, mondókákkal, sok játékkal és sok mozgással várjuk az 1-7 éves korosztályt:

Purim igazi örömünnep. Eszünk, iszunk, mulatunk. A mulatsághoz nem kellenek nagy dolgok: elég néhány színes kendő – de abból az egyik olyan nagy legyen, hogy táncolni tudjunk körülötte, akár száz labdát is táncoltatni tudjunk rajta, és alatta is elférjünk, ha hirtelen feltámad a szél.

Purim ünnepe azonban nem csak abból áll, hogy eszünk, iszunk, jót mulatunk. Purimkor másoknak is igyekszünk örömet szerezni, purimkor azokra is gondolunk, akik nélkülünk nem örülhetnének velünk. Közösen. Ezen a délutánon – a játékos mulatság után – erről varázsolunk mesét.

A játékban a szelet mi magunk fújjuk, így eldönthetjük, hogy susogó, sziszegő, vagy üvöltő szélben lobogjon az óriás ernyő. Kerekerdőn azonban nem lehet választani: jeges, hideg szél fúj, az állatok fáznak és éheznek. A tündérek is dideregnek, mert a téli szél darabokra tépte és szertefújta meleg takarójukat. Szerencsére az erdei játszótér körül nem csak fákból, manókból is van sokféle. Egy manó, aki mindent megszervez, két gombamanó, aki mindent megvarr – és Napmanó, aki meleget ad. Így aztán minden jóra fordul, még ennivaló is kerül. Ki tudja, talán még a mese hallgatóinak is jut egy kis sütemény.

Szeretettel vár mindenkit Gyenes Zsuzsa, Szmirnov Krisztina és a Szim Salom!