Események betöltése

Mesezengő – Családi programsorozat a Szim Salomban / Február – Purimi előzetes

  • Ez az esemény elmúlt.
   

Ismét eltelt egy hónap és közeledik Purim ünnepe. Szeretettel várjuk az 1-7 éves korú gyerekeket és családjaikat a Szim Salom Hitközség Mesezengő programsorozatának februári “Purimi előzetes” foglalkozására!

A Szim Salom Mesezengő programsorozatának februári foglalkozásán újra énekekkel, mondókákkal, sok játékkal és sok mozgással várjuk az 1-7 éves korosztályt.

Purim igazi örömünnep. Eszünk, iszunk, mulatunk. A mulatsághoz nem kellenek nagy dolgok: elég néhány színes kendő – de abból az egyik olyan nagy legyen, hogy táncolni tudjunk körülötte, akár száz labdát is táncoltatni tudjunk rajta, és alatta is elférjünk, ha hirtelen feltámad a szél.

Purim ünnepe azonban nem csak abból áll, hogy eszünk, iszunk, jót mulatunk. Purimkor másoknak is igyekszünk örömet szerezni, és azokra is gondolunk, akik a mi támogatásunk nélkül nem tudnának örülni. Így viszont közösen élvezhetjük ezt a napot. Ezen a délutánon – a játékos mulatság után – erről varázsolunk mesét.

A játékban a szelet mi magunk fújjuk, így eldönthetjük, hogy susogó, sziszegő, vagy üvöltő szélben lobogjon az óriás ernyő. Kerekerdőn azonban nem lehet választani: jeges, hideg szél fúj, az állatok fáznak és éheznek. A tündérek is dideregnek, mert a téli szél darabokra tépte és szertefújta meleg takarójukat. Szerencsére az erdei játszótér körül nem csak fákból, hanem manókból is van sokféle. Egy manó, aki mindent megszervez, két gombamanó, aki mindent megvarr, és Napmanó, aki meleget ad. Így aztán minden jóra fordul, még ennivaló is kerül az asztalra. Ki tudja, talán még a mese hallgatóinak is jut egy kis sütemény.

Szeretettel vár mindenkit Gyenes Zsuzsa, Szmirnov Krisztina és a Szim Salom!

https://www.facebook.com/events/1440871172796317/?ref_newsfeed_story_type=regular&source=3&source_newsfeed_story_type=regular

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»