Események betöltése

Megvalósult álom című kiállítás a Bálint Házban

  • Ez az esemény elmúlt.
  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest 6. kerület, Magyarország
 

Kacska fülű kutyus, ugrásra kész macska, gombszemű manó és még sok más, gyermeki fantázia alkotta élőlény szerepel azon a kiállításon, amely október 1-jén nyílik meg a Bálint Házban. A tárlat különlegessége, hogy a JDC-MAZS Alapítvány és Jaffe Családsegítő által szervezett MAZSola nyári Tábor 7 és 14 év közötti tanulóinak rajzait (valójában: többféle anyagot felhasználó kollázsait) egy profi iparművész háromdimenziós figurákban testesített meg.

A bemutatás tematikája lehetővé teszi, hogy izgalmas felfedezést tegyünk, hogyan válik a lehető legszabadabban megalkotott, fantáziadús gyermekrajz egy szakember kezében kézzelfogható mesebeli figurává, művészeti értékké. A gyermeki álom és a belőle készült háromdimenziós parafrázis ugyanis egymás mellett, kéz a kézben szerepel.

A kiállítási anyagot végignézve jól érzékelhető, hogy a nyári kézműves foglalkozásokat milyen nyitott szellemű, inspiráló kreativitás hatotta át. A munka során ezek a mondatok hangzottak el leggyakrabban: Mindenki tud alkotni! Bízz magadban! Minden rajz jól sikerül! Minden megoldás jó! Csoda, hogy ilyen egyedi, különleges művek születtek?

Az együtt álmodás és alkotás izgalmas végeredménye megtekinthető a Bálint Házban (1065 Budapest, Révay utca 16.) október 1-től 19-ig minden nap 9 és 20 óra között, az egyéb programoktól és az őszi ünnepektől függően. Kérjük, látogatása előtt tájékozódjon a Bálint Ház honlapján.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Szólj hozzá!