Események betöltése

Megrázó film készült Anne Frank életéről

  • Ez az esemény elmúlt.
  National Geographic Regent Street 83
London, W1B 4EQ UK
 
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Anne Frank – a holokauszt szemtanúja címmel készített dokumentumfilmet a National Geographic Channel, amely a naplóból kimaradt részeket tárja fel és meglepő alapossággal mutatja be Anne Frank történetét. A műsor hitelességét és autentikusságát többek közt archív filmfelvételek, korabeli fényképek, valamint olyan túlélőkkel készült interjúk biztosítják, akik gyerekkorukban személyesen ismerték Annét.

Anne Frank

Egyikük, a ma 84 esztendős Nanette Konig 1941 októberében, egy speciális zsidóiskolában találkozott először Anne Frankkal. Ő így vall egykori barátnőjéről: „Kimondottan élénk, eleven lány volt. Imádott beszélni, a társaság közepe volt, és az egész osztállyal jó viszonyt ápolt. De azt hiszem, mind tisztában voltunk a helyzettel. Talán hamarabb nőttünk fel a kelleténél, ezért is kötődtek olyan szoros barátságok.” Évekkel később Anne és Nanette a bergen-belseni koncentrációs táborban ismét találkozott egymással; de akkor már csak egy magas kerítésen át beszélhettek egymással, és csupán reménykedhettek benne, hogy túlélik a háború borzalmait…

A műsor a gyerekkori barátokon kívül olyan náci parancsnokokat is bemutat, akik fontos szerepet játszottak Anne halálában. Többek közt megismerjük Karl Silberbauert, a Frank család letartóztatásával végződő razzia vezetőjét, valamint Josef Kramert, a bergen-belseni koncentrációs tábor parancsnokát, akit közvetlen felelősség terhel több ezer zsidó haláláért.

Az Anne Frank – a holokauszt szemtanúja című film április 4-én, szombaton, 23 órakor, illetve április 6-án, hétfőn, 00:30-kor látható a National Geographic Channel műsorán.