Események betöltése

Megismerni és felismerni – Embermentő magyarok üzenete

  • Ez az esemény elmúlt.
 

„Megismerni és felismerni” – Embermentő magyarok üzenete a 21. századnak címmel szervez konferenciát a Tom Lantos Intézet és a Külügyi és Külgazdasági Intézet. A konferencia azokra a kivételes emberekre koncentrál, akiknek volt erkölcsi ereje és bátorsága, hogy szembeszegüljenek a holokauszt borzalmával, és életeket mentsenek.

 

„A holokauszt során a magyar állam és a magyar társadalom egy részének közömbössége és esetenként az elkövetőkkel való nyílt együttműködése hozzájárult magyar állampolgárok százezrei meghurcolásához és megsemmisítéséhez. Ezen körülmények között kiemelten fontossá vált azon egyének szerepe, akik vállalták a kockázatot embertársaik megmentéséért. Az üldözöttek számára ezek az embermentők jelentették az esélyt a túlélésre. A népirtás kontextusában jelen konferencia azokra a kivételes emberekre koncentrál, akiknek volt erkölcsi ereje és bátorsága, hogy szembeszegüljenek a holokauszt borzalmával, és életeket mentsenek. A konferencia történelmi, szociológiai, szociálpszichológiai, kulturális és oktatási perspektívából olyan magyarok életét vizsgálja, akiket a Világ Igaza kitüntetéssel jutalmaztak.”

A konferencián egy fotóinstalláció megnyitójára is sor kerül.

A konferencián való részvétel regisztrációhoz kötött. Kérjük legkésőbb október 24-ig regisztráljon, amelyet itt tehet meg. A konferencia részletes programja itt tekinthető meg.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»