Események betöltése

Meditatív Gyermekkoncert BAUER Andreával

  • Ez az esemény elmúlt.
  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest 6. kerület, Magyarország
 
   

MŰVÉSZET, MŰVÉSZET – PSZICHOLÓGIA, ZENETERÁPIÁS ASPEKTUSOKAT ÉRINTVE (ADHD és autizmus specifikumokra is kiterjedő a mindennapi életünk ritmusában!

SZERETETTEL VÁRUNK MINDEN ÓVODÁS ÉS KISISKOLÁS GYERMEKET! BEFOGADÓAK VAGYUNK A FIGYELEM ÖSSZPONTOSÍTÁSÁBAN NEHEZÍTETT GYERMEKEK KONCERTLÁTOGATÁSÁRA!

A koncert célja

A „Meditatív” leglényegesebb kérdése az, hogy hogyan alkalmazzuk egy művészi előadás során az élményt, a pozitív gondolatokat és a megnyugvást együttvéve? Milyen típusú művészi előadás az, amely segíti nemcsak az előadóművészt, hanem a hallgatóságot is a meditatív állapothoz vezető út elérésében? Ugyanis az önérzékelés és a másik személy érzékelése olyan jelenségek, amelyek rendkívüli módon befolyásolják egyéni és társas tapasztalatainkat. Felnőtt korunkra kialakult önérzékelésünk meghatározója a mindennapi életünknek. Ez az érzet sokféle alakot ölthet. Az énekművészetemben szorosan foglalkozom az önérzékelésen keresztül a belső érzésminőségek kérdésével. Olyan előadások létrehozására törekszem, ahol a művészet és a lélektan által az önérzékelést egy másik szempont szerint vizsgálja. Mégpedig, hogy az észlelésen keresztül „hogyan és miképp” alakulnak ki az érzelmek. Azt kutatja, és arra is keresi a választ, hogy hogyan érzékeljük önmagunkat és a másik embert. Hogyan érzékelem magam és a másik embert, hogyan érzékeljük egymást a művészi előadások során, és hogyan érzékeli az előadást a hallgatóság és nézőközönség? Milyen módon jutunk el az összehangoláson és az együttlevésen keresztül folyamatos haladással, az élmények megoszthatósága felé a másik emberrel. Ezért olyan emberekkel dolgozom együtt, akik ezt szeretnék. A bennünk lévő történéseket átalakítva az „itt és most”-ban, testünket tudatosan irányítva, elménket átadva a nyugalomnak és a művészetben interpretálva azt. Egész pontosan a légzés és a hang (emberi és hangszer hangja), továbbá a mozgás által észlelt állapottal és az érzelemmé alakított élmények kifejeződésével.
Az esemény a MAZSÖK és az Együtt Veled Alapítvány támogatásával valósulhatott meg.

ALKOTÓK

BAUER ANDREA: Ének, és a műsor művészi koncepciójának alkotója
KÉMÉNCZY ANTAL: Zongora és a zenei átiratok alkotója
LAJOS PÉTER: Ütős hangszerek, és az ütős hangszerekre íródott átiratok alkotója
SZÉKELY EDIT: Fuvola
PERFALVI-ZOBOR TÜNDE: tánc

MŰSOR

Beethoven: HOLDFÉNY SZONÁTA
Bach: AIR
Lajos Péter: IMPROVIZÁCIÓ
Kodály Zoltán: Székely fonó: A CSITÁRI HEGYEK ALATT
Kodály Zoltán: Székely fonó: SZEGÉNY VAGYOK
Háry János: HEJ KÉT TIKOM
Háry János: KITRÁKOTTY
Farkas Ferenc: A TÜNDÉR
Farkas Ferenc: ALTATÓ
Rachmaninoff: VOCALISE
Debussy: SYRINX
Mouquet: Pán szonáta – 2.tétel: PÁN ÉS A MADARAK

BELÉPŐ

1000 Ft

Család: Bauer Andrea: meditatív gyermekkoncert | Bálint Ház

Bauer Andrea énekművész, operaénekes, zeneterapeuta és sémi filológus vagyok. Az „Együtt Veled” Alapítvány kutatási ösztöndíjának támogatásával zeneterapeutaként, emellett klasszikus előadói művészetem indíttatott arra, hogy foglalkozzam a mindenhol jelen lévő létezés alapjával a légzéssel, és a kifejezés eszközével, a hanggal. A létezés, a gyógyítás és az alkotás az, amely e művészi gyermek előadás kidolgozására ösztönzött engem.

https://www.facebook.com/events/328550367950103

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Szólj hozzá!