Események betöltése

KÚT konferencia – A trauma öröksége

  • Ez az esemény elmúlt.
  Izraeli Kulturális Intézet Paulay Ede utca 1
Budapest, 1061 Magyarország
  Izraeli Kulturális Intézet
Honlap:
http://www.izraelikultura.hu/
   

A KÚT Alapítvány Virág Teréz gyermekpszichológus álma és munkájának az eredménye. Napjainkban a lánya, Bárdos Katalin viszi tovább ezt a gyógyító-feltáró segítséget. Kezdetben beszélgető csoportok, majd egyéni elmesélesek tették lehetővé példuául az összetapadt félelmek szétválasztását. Erről, és a trauma feldolgozás különböző útjairól szól a konferencia.

Előadások, beszélgetések és Virág Terézről készült film bemutatása (Mátis Lilla filmrendező alkotása) mellet a Budaörsi Tanoda “Halálra táncoltatott lány” című táncballadája is a program részét képezi.

“A második világháború után a holokauszt túlélőinek meg kellett találniuk a helyüket egy olyan társadalmi helyzetben, amely nem adott segítséget a történtek feldolgozásához. Az ezt követő évtizedekben újabb társadalmi csoportok szenvedtek el traumákat, üldöztetést, diszkriminációt. Így alakult ki a kollektív elfojtás légköre, amelyben a fájdalom és a bánat nem volt kimondható.”

A ma élő fiatal generáció talán nem is sejti milyen nehéz terhet visel a lelkében, amely számtalan probléma oka lehet.

KÚT konferencia – A trauma öröksége

A KÚT Alapítvány Virág Teréz gyermekpszichológus álma és munkájának az eredménye. Napjainkban a lánya, Bárdos Katalin viszi tovább ezt a gyógyító-feltáró…

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás: