Események betöltése

Ma’avarim – Bialik: A talmudista

  • Ez az esemény elmúlt.
  Izraeli Kulturális Intézet Paulay Ede utca 1
Budapest, 1061 Magyarország
  Izraeli Kulturális Intézet
Honlap:
http://www.izraelikultura.hu/
   

Februárban is folytatódik az Izraeli Kulturális Intézet és Szántó T. Gábor közös irodalmi előadássorozata, a Ma’avarim, melynek kiindulópontját ezúttal Hayyim Nahman Bialik A talmudista című verse adja.

800x400

Az Izraeli Kulturális Intézet Szántó T. Gáborral (író, a Szombat főszerkesztője) közösen indított irodalmi előadássorozatának célja, hogy irodalmi hidat építsen a zsidó hagyomány klasszikus héber szövegei és a kortárs irodalom között. Hidat az ókor és napjaink között, a bibliai szereplők és korunk lelki vívódásai között.

Az előadássorozat következő előadására február 13-án, 18:00-kor kerül sor az Izraeli Kulturális Intézetben. A téma: Ki kell-e önteni a fürdővízzel a gyereket? – Bialik: A talmudista

A héber klasszikus nagy elbeszélő költeménye a 19-20. század fordulóján, a vallásos és a szekuláris világ határán keletkezik, e két világ vonzását és konfliktusát írja le, s próbálja feloldani. De összeegyeztethető-e a tradíció a modern világgal?

A beszélgetésekben közreműködik dr. Vered Glickman, az Izraeli Kulturális Intézet igazgatója és Szántó T. Gábor író, a Szombat folyóirat főszerkesztője.

https://www.facebook.com/events/263272660514934/?ref=5

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»