Események betöltése

LMBTQ befogadás a zsidó közösségben mini-konferencia

  • Ez az esemény elmúlt.
  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest 6. kerület, Magyarország
   

A hétvégén elkezdődik a 23. Budapest Pride Nyári Fesztivál. A következő néhány hét remek időszak kiemelt figyelmet fordítani az LMBTQ emberek, közösségek helyzetére, gondolkodni és cselekedni, hogy befogadóbb és elfogadóbb közösségekben éljünk. A Mozaik Hub és a Bálint Ház két éve indított útjára egy zsidó közösségi fórumot, azzal a céllal, hogy pozitív változást érjen el a közösségben az LMBTQ befogadás kérdésében.

A két éve megfogalmazott közösségi igény, bár hiszünk abban, hogy néhány változás elindult, továbbra is aktuális. A zsidó közösségnek, hogy nőni tudjon, hogy valóban sokszínű és pluralista legyen, ki kell nyitnia a kapuit olyanok előtt, akik ma azért nem vesznek részt a közösségi életben, mert megkülönböztetve, olykor akár diszkriminálva érzik magukat, (vagy barátaikon, családtagjaikon keresztül) közelről látnak ilyen gyakorlatokat. A fórum szervezőiként azt gondoljuk, hogy ez egy olyan attitűdváltozási folyamat, melyen mind egyéni, mind szervezeti-közösségi szinten fontos, hogy elinduljunk, illetve, ha már elindultunk, további lépéseket tegyünk.

A fórum több találkozó és egy tavalyi egész napos konferencia után, idén egy mini-konferenciával jelentkezik. Az eseményen megosztjuk majd a fórum eddigi munkáját és eredményeit, lesz zsidó szövegtanulás, valamint egy panelbeszélgetés közösségi vezetőkkel és aktivistákkal.

PROGRAM

14.00-14.30
A fórum és fórum keretében készült oktatási füzet bemutatása

14.30-15.15
LMBTQ befogadás a zsidó vallásjog és hagyomány tükrében – dr. Balázs Gábor eszmetörténész előadása

15.15-15.30 szünet

15.30-16.30
Panelbeszélgetés közösségi vezetőkkel, aktivistákkal szekuláris és vallási nézőpontból

16.30-17.00
Open space a panelbeszélgetés résztvevőivel és a fórum főszervezőivel.

https://www.facebook.com/events/1872047789752242

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»